Π. Καμμένος: Το Κογκρέσο μπορεί να αποφασίσει να είναι δωρεάν μέρος ή ολόκληρη η αναβάθμιση των F-16

Απαντήσεις στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση για την αναβάθμιση των F-16 έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι πρόκειται για μια διακρατική συμφωνία στην οποία δεν χωρούν μίζες, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι στην συμφωνία αυτή «αντιδρούν οι παλιοί φίλοι του Τσοχατζόπουλου».

Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας «εξουσιοδοτηθήκαμε από την Βουλή να διαπραγματευτούμε την αναβάθμιση των F-16, το κόστος της οποίας θα φτάσει το 1,1 δισ.».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις δηλώσεις Trump, ο οποίος έκανε λόγο για κόστος 2,4 δισ. ο υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε ότι αυτό που δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος αφορά σε 123 αεροσκάφη αν αναβαθμιστούν στο σύνολο τους. «Εμείς δεν θα τα αναβαθμίσουμε όλα», τόνισε.

Ωστόσο, ο υπουργός αποκάλυψε ότι το Αμερικανικό Κογκρέσο, που συνεδριάζει, μπορεί να αποφασίσει πως η αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 να γίνει ως «βοήθεια» προς τη χώρα μας, και άρα να είναι ολόκληρη ή μέρος της δωρεάν.

Εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ επικρίνοντας τη σημερινή της στάση, λέγοντας ότι έχει ψηφίσει ήδη την αναβάθμιση των αεροσκαφών, ενώ επανέλαβε ότι «η λογική των μεσαζόντων και των μιζών έχει τελειώσει».

Σχετικά με την οικονομία και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ο Πάνος Καμμένος, ανέφερε ότι το ΔΝΤ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα, οι Ευρωπαίοι δεν ζητούν νέα μέτρα, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα κλείνει και η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια.
Μιλώντας για την συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα θέματα που προκύπτουν σε ψηφοφορίες στη Βουλή, όπως με την αλλαγή φύλου, ο Πάνος Καμμένος υπογράμμισε ότι οι ΑΝΕΛ όπου διαφωνούν ψηφίζουν αντίθετα.

Για την κόντρα με τη ΝΔ ο κ. Καμμένος είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε να πάρει μαζί της τα ακροδεξιά στελέχη του Καρατζαφέρη, κάνοντας λόγο για «πολιτικό κατάντημα».

Σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να τους απομακρύνει και τον κατηγόρησε ότι οικειοποιήθηκε την πολιτική της προσωπικής αντιπαράθεσης και του λεξιλογίου του κ. Γεωργιάδη.

Για τους ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι πορεύονται με την πολιτική κατεύθυνση του κέντρου και είπε πως «είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που συμμετέχω σε αυτή την κυβέρνηση που βγάζει την χώρα από την κρίση και χτυπάει την διαφθορά».

Απαντώντας για το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη στο οποίο γίνεται λόγος για προετοιμασίες για φύλαξη πυρηνικών στον Άραξο ο υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα πυρηνικών στην Ελλάδα και ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα