Π.Καμμένος: Θα υπηρετήσουμε την κυβερνητική εντολή μέχρι τέλους

Επιμένει στη γραμμή ότι δεν αποδέχεται το όρο «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ ο Πάνος Καμμένος μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΚΟ των ΑΝΕΛ, ενώ παράλληλα βάζει τέλος στα σενάρια περί κυβερνητικής αστάθειας: «Οι ΑΝΕΛ κάναμε μία έντιμη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και αυτή την έντιμη συμφωνία θα την τιμήσουμε μέχρι το τέλος, μέχρι το τέλος της τετραετίας», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Όπως σημείωσε, «κρατούμε τη θέση μας να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία ή παράγωγό της. Οι ΑΝΕΛ κρατούν ως θέση την απόφαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών το 1992». «Εμπιστευόμαστε τον κ. Κοτζιά να διαπραγματευθεί, επιθυμούμε λύση, αλλά με τον απαράβατο όρο που εμείς θέτουμε», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

«Θεωρούμε ότι σε σύντονο χρονικό διάστημα ο κόσμος θα αντιληφθεί τη σημασία αυτής της συνεργασίας», συμπλήρωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και απάντησε στη ΝΔ αφήνοντας αιχμές:

«Σε εκείνους που κάνουν σενάρια αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση. Η δική μας θέση είναι καθαρή. Εκείνοι είναι που πρέπει να αποφασίσουν με ποια πολιτική είναι. Με τις θέσεις του Βουκουρεστίου, τη θέση του κ. Καραμανλή ή τη θέση που εκφράζει δημόσια ο κ. Μητσοτάκης; Ας λύσουν αυτοί τα προβλήματά τους και ας παρακολουθήσουν το κυβερνητικό έργο».

«Δεν πιστεύω ότι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ θα έχουν προχωρήσει τόσο πολύ οι διαπραγματεύσεις», συμπλήρωσε.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε επίσης στις συνταγματικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην ΠΓΔΜ, αναφέροντας: «Η συνταγματική κατοχύρωση είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη χρήση του ονόματος ‘Μακεδονία’», ενώ σχετικά με τα συλλαλητήρια υπογράμμισε:

«Τα συλλαλητήρια τα διοργανώνουν οι πολίτες. Εμείς συμμετέχουμε. Οι συμμετέχοντες είναι έλληνες πολίτες που εκφράζουν μια εθνική θέση και βοηθούν την εθνική διαπραγμάτευση. Εγώ θα λείπω την Κυριακή αλλά η οικογένειά μου θα πάει».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα