Π. Καμμένος: Ζητά διακομματική στήριξη για τροποποίηση σύμβασης για το αντιεροπορικό Patriot

Ο Πάνος Καμμένος, φαίνεται ότι κερδίζει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης όσον αφορά την τροποποιητική σύμβαση με την εταιρεία Rethion για τον εκσυγχρονισμό των αμερικανικών αντιαεροπορικών Πάτριοτ.

Η ιστορία  ξεκινά  το 1999 όταν στην σχετική σύμβαση που υπεγράφη με την αμερικανική εταιρεία προβλεπόταν αντισταθμιστικά ύψους 50  εκατομμυρίων € και κατασκευή εργοστασίου στην Πάτρα. Το 2015 ο κ. Καμμένος ως   υπουργός άμυνας πάγωσε τις πληρωμές προς την εταιρεία χαρακτηρίζοντας προβληματική την αρχική συμφωνία με αποτέλεσμα η εταιρεία να προσφύγει  στα δικαστήρια.

Προκειμένου να απεμπλακεί το Δημόσιο από μια μακρόσυρτη και αμφιβόλου αποτελέσματος δικαστική διαδικασία και μπροστά στον κίνδυνο να μην γίνει τελικά ο εκσυγχρονισμός των πυραυλικών συστημάτων ο κ. Καμμένος ζήτησε από την αντιπολίτευση σήμερα να συναινέσει προκειμένου να έρθει η τροποποιητική σύμβαση στη Βουλή ως σχέδιο νόμου. Ένα από τα επιχειρήματα που έπεισαν την αντιπολίτευση να δώσει την θετική της ψήφου ήταν και το γεγονός της αύξησης των αντισταθμιστικών που από 50 εκατομμύρια γίνονται τώρα 83. Η τελική απόφαση πάντως θα ληφθεί σε συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλιστικών την επόμενη Τρίτη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα