Π.Καμμένος:Αναγκαία η καταγραφή ασυνόδευτων βρεφών και παιδιών προσφύγων

Καταγραφή και ταυτοποίηση ασυνόδευτων βρεφών και παιδιών προσφύγων που δεν καταγράφονται με το ισχύον σύστημα με αποτέλεσμα να υπόκεινται σε εκμετάλλευση πρότεινε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στην παρέμβαση του κατά τη διάρκεια της άτυπης συνόδου των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Άμστερνταμ.p-kammenos-upourgos-ethnikis-amunas

Παράλληλα επανέλαβε την πρόταση για τη χρήση βιομετρικών στοιχείων, ώστε να είναι αποτελεσματικότερη η καταγραφή και ταυτοποίηση των εισερχομένων και η διασύνδεσή τους με τράπεζες δεδομένων διεθνών οργανισμών, όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, καθώς και τρίτων χωρών που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα.

Ο κ. Καμμένος ενημέρωσε τους ομόλογους του για το υποστηρικτικό έργο που ανέλαβαν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας για την αντιμετώπισή του προσφυγικού.

Η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Φεντερίκα Μογκερίνι ανέφερε ότι θα εγγράψει το θέμα του προσφυγικού στην ημερήσια διάταξη της τακτικής υπουργικής Συνόδου των υπουργών ‘Άμυνας τον προσεχή Απρίλιο.

Στη σύνοδο συζητήθηκε η υλοποίηση των πολιτικών αποφάσεων για συνεργατικά προγράμματα ανάπτυξης των στρατιωτικών δυνατοτήτων των ευρωπαϊκών χωρών με παροχή κινήτρων, ενώ έγινε ανασκόπηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Αφρική και υπογραμμίστηκε η ανάγκη αναπροσαρμογής των σχετικών εντολών. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τόνισε ότι στις εντολές αυτές πρέπει να περιληφθούν οι αποφάσεις της Διάσκεψης Κορυφής της Βαλέτας για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών.

Στο κοινό γεύμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, δόθηκαν κατευθύνσεις για τη σύνταξη της παγκόσμιας στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα παρουσιάσει η κ. Μογκερίνι στο Συμβούλιο Κορυφής του Ιουνίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα