Π. Ιγκλέσιας: Στην Ελλάδα η κεντροδεξιά παραποιούσε στοιχεία, όπως και ο υπουργός οικονομίας του Ραχόι

pamplo-igklesiasΗ δήλωση του ηγέτη των Podemos έγινε στο ισπανικό κοινοβούλιο, όπου ολοκληρώνεται σε υψηλούς τόνους η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων για παροχή ή όχι ψήφου εμπιστοσύνης σε κυβένηση του Μ. Ραχόι.

Στην Ελλάδα, η κεντροδεξιά παραποιούσε στοιχεία όπως και ο υπουργός οικονομίας του Μαριάνο Ραχόι, δήλωσε ο ηγέτης των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, στο ισπανικό κοινοβούλιο, όπου ολοκληρώνεται σε υψηλούς τόνους, η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στο μεγαλύτερο από τα τέσσερα κόμματα που από τις γενικές εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου του 2015 δεν έχουν καταφέρει να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Η ψηφοφορία της Τετάρτης απαιτεί την απόλυτη πλειοψηφία των 176 ψήφων, αλλά προβλέπεται και δεύτερη «ευκαιρία» για τον ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος και μεταβατικό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, στις 2 Σεπτεμβρίου οπότε και απαιτείται απλή πλειοψηφία.

Οι πολιτικοί ηγέτες έχουν διορία μέχρι τις 31 Οκτωβρίου για να βρεθεί διέξοδος με διακομματική συνεργασία, αλλιώς οι Ισπανοί θα κληθούν για τρίτη φορά στις κάλπες γενικών εκλογών.
Μάλιστα θεωρείται πιθανό αυτό να συμβεί ανήμερα των Χριστουγέννων, εάν, λόγω νέου αδιεξόδου, ο Βασιλιάς της χώρας διαλύσει το Κοινοβούλιο και προκηρύξει νέες εκλογές.

ΠΗΓΗ: EL PAIS

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα