Π. Γερουλάνος: Να κάνουμε την Αθήνα πόλη που θα εμπνέει στα παιδιά μας

«Η πραγματική πρόκληση είναι να κάνουμε την Αθήνα πόλη που θα εμπνέει στα παιδιά μας ότι εδώ θα κάνουν πράξη τα όνειρα και τις προσδοκίες τους», τονίζει στη «Νέα Σελίδα» ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος. Εξηγώντας ότι «αν δεν αποσυγκεντρώσουμε την εξουσία, τίποτα δεν θα αλλάξει στη χώρα μας», δηλώνει ανοιχτός σε συνεργασίες, σημειώνοντας: «Από την αρχή είπαμε ότι θα κάνουμε ένα ψηφοδέλτιο ανεξάρτητο και όποιος συμφωνεί μακάρι να μας στηρίξει».

«Ο δήμος των Αθηναίων βρέθηκε σε κρίση πριν από την κρίση. Το δίδυμο Μπακογιάννη – Κακλαμάνη, που αγκαλιάζει σήμερα την υποψηφιότητα Μπακογιάννη, άφησε την πόλη μας καταχρεωμένη. Το ότι η Αθήνα εκπέμπει σήμερα μια εικόνα εγκατάλειψης οφείλεται στο γεγονός ότι ο νυν δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, αντί να ρίξει το βάρος στην καθημερινότητά μας, αναγκάστηκε να ασχολείται κυρίως με το να βάλει τάξη σε αυτή την αρρωστημένη κατάσταση. Το ερώτημα, λοιπόν, σήμερα είναι: Θα πάμε πίσω στην ομάδα που μας χρεοκόπησε ή θα κοιτάξουμε μπροστά;», τονίζει ο κ. Γερουλάνος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων λέει ακόμα ότι η ανάπλαση της πόλης θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τα «θέλω» της κάθε γειτονιάς. «Εμείς θα πάρουμε την τεχνογνωσία που σήμερα δημιουργείται στην ανάπλαση του Εμπορικού Τριγώνου και θα την πάμε κάτω από την Ομόνοια, στην Ακαδημία Πλάτωνος και στα Σεπόλια», επισημαίνει.

Τέλος ο κ. Γερουλάνος τονίζει ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία της κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλους τομείς και συμπληρώνει ότι «οι νόμοι που διέπουν τη μεταξύ τους σχέση είναι τόσο πολλοί, τόσο περίπλοκοι, αφήνουν τόσα κενά και τόσες επικαλύψεις που δεν βγάζεις άκρη. Όμως το “δεν είναι δική μου αρμοδιότητα” που κρύβεται σε αυτούς τους νόμους είναι πρόβλημα του δημάρχου. Διότι όταν ακούμε αυτή τη φράση μπορεί να τρελαθούμε και η πρώτη Αρχή που θα βρεθεί μπροστά μας είναι ο δήμαρχος. Άρα συντονιστής πρέπει να είναι ο δήμαρχος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα