Πώς σώζουν τα πληρώματα βυθισμένων υποβρυχίων (Βίντεο)

Με την αγωνία για την τύχη του πληρώματος του υποβρυχίου «Σαν Χουάν» του πολεμικού ναυτικού της Αργεντινής να κορυφώνεται καθώς σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, πρέπει να τελειώνει το οξυγόνο αξίζει να δει κανείς ποιες είναι οι διαδικασίες που ακολουθούνται για την διάσωση πληρωμάτων υποβρυχίων.

Το Σύστημα Διάσωσης Υποβρυχίων του ΝΑΤΟ που είναι από τα καλύτερα στον κόσμο είναι μια συνέργεια τριών χωρών της συμμαχίας και συγκεκριμένα της Γαλλίας, της Νορβηγίας και της Βρετανίας. Σχεδιάστηκε για να σώζει μέλη πληρωμάτων υποβρυχίων σε κίνδυνο και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 600 μέτρα. Περιλαμβάνει τρία μέρη. Ένα σύστημα παρέμβασης, ένα σκάφος διάσωσης και μεταφορέα υπό πίεση.

Είναι το μεγαλύτερο αερομεταφερόμενο σύστημα διάσωσης υποβρυχίων και μπορεί να καταδυθεί για 6 ώρες, τέσσερις φορές ανά ημέρα. Σε κάθε κατάδυση μπορεί να σώσει 12 άτομα που θα λάβουν ιατρική περίθαλψη στις υποδομές του, αν παραστεί ανάγκη. Είναι διαθέσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενη χώρα και μπορεί να μεταφερθεί παντού στον κόσμο σε 72 ώρες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα