Πώς σχολιάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τον ανασχηματισμό

Κριτική στην κυβέρνηση για τον ανασχηματισμό από τη ΝΔ, με τη Μαρία Σπυράκη να τονίζει πως ο πραγματικός ανασχηματισμός θα είναι οι εκλογές. Σε δήλωσή της η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως «τόση αναμονή, τόσος ντόρος, τόση αναστάτωση για να αλλάξει ο Μανωλιός και να βάλει τα ρούχα του αλλιώς. Ευτυχώς δεν αργεί ο μόνος πραγματικός ανασχηματισμός που χρειάζεται η χώρα. Οι εκλογές. Για να δείξουν οι πολίτες στον κ. Τσίπρα το δρόμο από το Μαξίμου στην Κουμουνδούρου» καταλήγει στη δήλωσή της.

«Το νέο κυβερνητικό σχήμα του κ. Τσίπρα, ένα κράμα παλιών και νέων, όλων δοκιμασμένων στην αντιλαϊκή πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχει συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο: Το “μεταμνημονιακό μνημόνιο” και τα μέτρα που αυτό φέρνει. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται ούτε να αποπροσανατολίσει ούτε να εκτονώσει τη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια του λαού μας» αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ.

«Κυβέρνηση απελπισίας και πανικού» χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό το Κίνημα Αλλαγής σχολιάζοντας συγκεκριμένα:

«Ως φαίνεται “το αντιδεξιό προφίλ της” μετά τους κ.κ. Καμμένο, Παπαγγελόπουλο ενισχύεται και με την κα Παπακώστα. Ό,τι και να κάνουν έχουν πια τελειώσει.

Αυτή είναι η τελευταία κυβέρνηση μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες».

Παν. Λαφαζάνης: Στον ανασχηματισμό ταιριάζει η φράση: «Ομάδα που χάνει δεν την αλλάζεις. Την συγκροτείς ακόμα Πασοκοδεξιότερα»
Για τον ανασχηματισμό του Αλέξη Τσίπρα ταιριάζει, μάλλον, η φράση: «Ομάδα που χάνει δεν την αλλάζεις. Απλώς την συγκροτείς ακόμα Πασοκοδεξιότερα».
Ένας τελειωμένος πρωθυπουργός έδωσε με τον ανασχηματισμό την χαριστική βολή σε μια κυβέρνηση που ήδη έπνεε τα λοίσθια.
Οι πολιτικές εξελίξεις από εδώ κι εμπρός αναμένονται ραγδαίες και η μόνη διέξοδος που έχει η χώρα είναι μια μεγάλη και ριζοσπαστική προοδευτική ανατροπή συνολικά ενός σάπιου και παρηκμασμένου πολιτικού κατεστημένου, το οποίο συνεχώς ανακυκλώνει τα φθαρμένα μνημονιακά υλικά του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα