Πώς θα αγοράσετε ηλεκτρικό ρεύμα από τα ΕΛΤΑ

Στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας εισέρχονται δυναμικά τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, τα οποία από 24 Απριλίου 2017 θα ξεκινήσουν τη διάθεση ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η διοίκηση των ΕΛΤΑ ανακοίνωσε χθες ότι η δοκιμαστική λειτουργία ολοκληρώνεται και πλέον θα είναι σε θέση να εισέλθει στην αγορά και να παρέχει ρεύμα σε ιδιώτες και επιχειρηματίες. Μάλιστα ανακοίνωσε την τιμολογιακή της πολιτική τονίζοντας ότι «θα είναι στη διάθεση των καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος που θα επιλέξουν να μειώσουν τον λογαριασμό τους».

Μάλιστα επισημαίνουν ότι τα ΕΛΤΑ προσφέρουν «μεγάλη ελάφρυνση της δαπάνης για το ηλεκτρικό ρεύμα για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Ειδικότερα:

1. Η χρέωση για τους λογαριασμούς ρεύματος για τα νοικοκυριά είναι 0,0860 ευρώ ανά κιλοβατώρα, για κατανάλωση μέχρι 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο.

2. Για νοικοκυριά με μεγαλύτερη κατανάλωση, η χρέωση είναι 0,0840 ευρώ ανά κιλοβατώρα, η χαμηλότερη της αγοράς και 18% φθηνότερη από την αντίστοιχη χρέωση της ΔΕΗ.

«Η χαμηλότερη τιμή της αγοράς γίνεται ακόμα χαμηλότερη όταν ο καταναλωτής εξοφλεί εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς του, οπότε η επιπλέον έκπτωση είναι 10% και οι χρεώσεις διαμορφώνονται σε 0,0774 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,0756 ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις πάνω από 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο. Αυτή η τιμή χρέωσης είναι η χαμηλότερη τιμή σε σχέση με κάθε άλλη προσφορά στην αγορά», αναφέρει η ανακοίνωση του Οργανισμού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα