Πώς έβγαζε χρήματα ο Έλον Μασκ πριν γίνει δισεκατομμυριούχος

Ποια η ζωή του ιδρυτή της Tesla προτού θεωρηθεί ως ένας από τους εξυπνότερους επιχειρηματίες της Silicon Valley.

Ο Έλον Μασκ είναι ένας από τους πιο περιπετειώδεις επιχειρηματίες της Silicon Valley, με τις δύο μεγαλύτερες εταιρίες του, την Tesla Motors και τη SpaceX, να αναπτύσσονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, μεταμορφώνοντας μια για πάντα τη βιομηχανία μεταφορών.

Σήμερα, η περιουσία του αγγίζει περίπου τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Λίγοι, όμως, έχουν αναρωτηθεί, τι έκανε ο εμπνευστής της Tesla προτού γίνει δισεκατομμυριούχος. Παρακάτω ακολουθούν μερικοί από τους πιο έξυπνους τρόπους με τους οποίους έβγαζε χρήματα πριν γίνει διάσημος:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 12 ΕΤΩΝ

Πρόκειται για ένα παιχνίδι με θέμα το διάστημα, το λεγόμενο Blastar, όπου στόχος των παικτών ήταν να καταστραφεί ένα ξένο πλοίο γεμάτο όπλα μαζικής καταστροφής. Ο Μασκ, έδειξε έντονο ενδιαφέρον για την πληροφορική σε νεαρή ηλικία, ενώ έμαθε προγραμματισμό όταν ήταν 9 ετών.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟΥ

Μετά το 1988, ο ίδιος εργάστηκε ως καθαριστής λεβητοστασίου στον Καναδά, με μισθό 18 δολάρια την ώρα.

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ

Μετά την επανασύνδεση με τον αδερφό του στον Καναδά, οι δυο τους έψαχναν επιχειρηματίες που ήθελαν να συναντηθούν και να γνωρίσουν από κοντά. Ο Peter Nicholson, ανώτατο στέλεχος της Τράπεζας της Νέας Σκωτίας, ο οποίος γοητεύτηκε από την πρωτοβουλία των αγοριών προσέφερε στον Μασκ την ευκαιρία να πραγματοποιήσει θερινή πρακτική άσκηση στην τράπεζα με 14 δολάρια την ώρα.

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΑ…

Ο Έλον Μασκ πούλησε ολόκληρους υπολογιστές, καθώς και διάφορα hardware εξαρτήματα, που είχε στο δωμάτιό του.

ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΤΟΥ

Αφού μεταφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας το 1992, ο Μασκ χρησιμοποίησε τα επιχειρηματικά του ένστικτα: Μαζί με έναν φίλο του διοργάνωναν πάρτυ μετατρέποντας το σπίτι του σε νυχτερινό κλαμπ. «Έβγαζα τα έξοδά μου και το ενοίκιο του μήνα μέσα σε μία βραδιά», δήλωσε παλαιότερα ο ίδιος σε συνέντευξή του.

ΟΤΑΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΟ STANFORD

Παρά το γεγονός ότι έγινε δεκτός στο πανεπιστήμιο του Stanford για να ολοκληρώσει το διδακτορικό του, ο ίδιος κατέληξε στη θεωρία ότι το διαδίκτυο είχε πολύ μεγαλύτερη υπόσχεση να αλλάξει την κοινωνία. Συνεργάστηκε με τον αδελφό του Κίμπαλ και ξεκίνησε το Zip2, μια εταιρεία που παρείχε χάρτες και καταλόγους σε ηλεκτρονικές εφημερίδες. Για να ξεκινήσουν την επιχείρηση, χρησιμοποίησαν 28.000 δολάρια από τον τραπεζικό λογαριασμό του πατέρα τους.

ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ

Έγινε εκατομμυριούχος τέσσερα χρόνια αργότερα, όταν ο ίδιος και ο αδερφός του πούλησαν την Zip2 στην PC company Compaq το 1999, για 307 εκατ. δολάρια.

ΑΠΟ ΤΗΝ ZIP2 ΣΤΗΝ PAYPAL ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ TESLA

Λίγο μετά την πώληση του Zip2, ο Μασκ «έριξε» 12 εκατ. δολάρια, από δικά του χρήματα, για να ιδρύσει την X.com, την οποία οραματίστηκε ως το μέλλον της online τραπεζικής. Στις αρχές του 2000, η X.com συγχωνεύθηκε με την Confinity και η εταιρεία μετονομάστηκε σε PayPal. Τον Ιούλιο του 2002, η εταιρεία εξαγοράστηκε από το eBay, παρά τις αντιρρήσεις του Μασκ.

fortunegreece.com

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα