Πύρινα μέτωπα σε Νεμέα και Καβάλα

Όλη την νύχτα της Πέμπτης οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη με τις φλόγες στη Νεμέα έτσι ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά στους οικισμούς Λημνιάς και Βουνοχωρίου η φωτιά. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα και η φωτιά που ξέσπασε στο Κούτσι Νεμέας, στην Κορινθία.

Η πυρκαγιά στην Νεμέα ξεκίνησε αργά την Πέμπτη το απόγευμα, πολύ γρήγορα όμως πήρε μεγάλη έκταση λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και άλλαζαν συνέχεια κατεύθυνση, και εξαπλώθηκε σε αρκετά μέτωπα.
Συνολικά από το βράδυ επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 30 οχήματα, ενώ η χρήση εναέριων μέσων πυρόσβεσης ήταν αδύνατη, καθώς είχε βραδιάσει όταν ξέσπασε η φωτιά. Με το πρώτο φως της ημέρας δυο αεροσκάφη κάνουν ρίψεις νερού.
Το μέτωπο έκαψε κυρίως χορτολιβαδική έκταση και πουρνάρια, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγω και για καταστροφή ορεινών σταυλικών εγκαταστάσεων που φυλάσσονταν αιγοπρόβατα.
Παράλληλα, σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κούτσι Νεμέας, στην Κορινθία. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε δύσβατο σημείο μέσα σε χαράδρα και στην περιοχή επιχειρούν πάνω από 120 πυροσβέστες.
Ο δήμαρχος Νεμέας, Κωνσταντίνος Καλαντζής, δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ότι «σήμερα η κατάσταση είναι καλύτερη» και ζήτησε να «κηρυχθούν άμεσα και πάλι δασικές οι εκτάσεις που κάηκαν.» Σχετικά με τις ζημιές που προκάλεσε η φωτιά, ο δήμαρχος είπε ότι «έχουν καεί καλλιεργήσιμες εκτάσεις με ελιές και αμπέλια», αλλά «δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα, για το μέγεθος της καταστροφής».

Περιοχές με υψηλό κίνδυνο

Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 90 αγροτοδασικές φωτιές σε όλη την Ελλάδα. Την Παρασκευή είναι υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στις εξής περιοχές: Αττικής, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Εύβοιας, Μαγνησίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας, Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Δωδεκανήσων, για τα νησιά Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Κρήτη και Κύθηρα.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα