Πύρινα μέτωπα σε Εύβοια, Ζάκυνθο και Πάρο

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης στις πυροσβεστικές αρχές της χώρας, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές στη Ζάκυνθο, στην Εύβοια, αλλά και στην Πάρο.

Το μέτωπο στην Εύβοια

Αναλυτικότερα, η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε πευκοδάσος στη βορειοδυτική Εύβοια και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ Νεροτριβιάς και Αγίου, στο δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Η πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 16.30 και κινητοποίησε 5 οχήματα, 10 πυροσβέστες, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ για λίγο ρίψεις νερού έκαναν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη Πετζετέλ. Το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με το egnomi.gr, οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με τη βοήθεια υπαλλήλων του Δήμου και εθελοντών και την καθοριστική συμβολή εναερίων μέσων κατάσβεσης κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά προτού πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Το μέτωπο στην Πάρο

Εν τω μεταξύ, ακόμη μια φωτιά εκδηλώθηκε στις 16.45 της Τρίτης και στην Πάρο, στην περιοχή Ασπριές.

Στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα με 10 πυροσβέστες, ένα ελικόπτερο, ένα αεροσκάφος και υδροφόρες του δήμου.

Το μέτωπο στη Ζάκυνθο

Τέλος, ένα τρίτο πύρινο μέτωπο μαίνεται από τις 18.22 της Τρίτης στη Ζάκυνθο και συγκεκριμένα στο χωριό Καλαμάκι, στη θέση Βροντόνερο.

Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση, σε πλαγιά, ενώ στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα, 8 πυροσβέστες κι ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του imerazante.gr, η πυρκαγιά ξεκίνησε με δύο εστίες: Η μία πιο κοντά στο χωριό και η δεύτερη κοντά στην πρώτη.

Την ένταση της πυρκαγιάς ενισχύουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα