Πότε θα πιστωθούν τα πολυτεκνικά επιδόματα σε 770.000 οικογένειες

Αύριο Τετάρτη θα πιστωθούν σε 770.000 πολύτεκνες οικογένειες τα πολυτεκνικά επιδόματα.

Παράλληλα, η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, κατά τη συζήτηση επί του νέου προϋπολογισμού, όπου επισήμανε ότι από τον Φεβρουάριο θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Αναπηρίας, που θα δώσει τέλος στις χρονοβόρες και επίπονες διαδικασίες για τα άτομα με αναπηρία. Ανέφερε ότι είναι έτοιμο το νέο οργανόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο ο παλιός ΟΓΑ θα μετονομαστεί σε ΟΠΕΚΑ και θα αναλάβει πλέον την απονομή όλων των προνοιακών παροχών.

Αύριο το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων – Πολύτεκνων Οικογενειών θα χορηγηθεί σε 769.856 οικογένειες δικαιούχων, έναντι 745.911 το 4ο τρίμηνο του 2016.

Την ίδια ημερομηνία πληρώνονται και εκκρεμείς αιτήσεις παλαιότερων ετών. Ο Οργανισμός έχει ήδη εκκαθαρίσει και συνολικά πληρώσει φέτος περισσότερες από 78.486 εκκρεμείς αιτήσεις. Πρόκειται για αιτήσεις κυρίως του 2016 και του 2015, αλλά και λίγες παλαιότερες, για τις οποίες οι δικαιούχοι δεν είχαν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά ή αυτά που είχαν προσκομίσει ήταν ελλιπή.

Για όσες αιτήσεις συνεχίζεται ο έλεγχος –λόγω και ελλιπών δικαιολογητικών– και για όσες υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν από 28η Νοεμβρίου 2017 και μετά η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί με τη δόση του Α’ τριμήνου 2018.

Ο ΟΓΑ ενημερώνει ότι θα ειδοποιήσει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο όσους πρέπει να προσκομίσουν συμπληρωματικά δικαιολογητικά, αλλά ταυτόχρονα καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του (www.oga.gr, πεδίο «Πληροφορίες Αιτήσεων Οικογενειακών Επιδομάτων») προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά.

Bigbussiness.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα