Πως να πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ σε 12 δόσεις

enfiaΣε 20 μέρες το αργότερο θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ από 6 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων. Αρκετοί ωστόσο, δεν θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στην υποχρέωση αυτή εξαιτίας οικονομικών αδυναμιών.

Όσοι εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία μπορούν ακόμα και πριν η οφειλή τους καταστεί ληξιπρόθεσμη να μεταβούν στην εφορία και να ζητήσουν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ σε 12 μηνιαίες δόσεις (μετά των αναλογούντων επιτοκίων). Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι φορολογούμενοι που δεν μπορούν να πληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις έχουν τη δυνατότητα να τις ρυθμίσουν μόνο με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων ή 24 δόσεων (για έκτακτες οφειλές όπως είναι ο φόρος κληρονομιάς).

Στην πάγια ρύθμιση μπορεί να ενταχθεί το σύνολο των οφειλών του φορολογούμενου είτε αυτές έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης στο Τaxisnet, είτε δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες με υποβολή αίτησης στη αρμόδια εφορία. Δηλαδή, ο υπόχρεος δεν χρειάζεται να περιμένει να λήξει μια φορολογική οφειλή για να τη ρυθμίσει.

Έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί την εφορία του και να υποβάλει χειρόγραφη αίτηση για ρύθμιση σε 12 ή 24 δόσεις. Τα τελευταία χρόνια χιλιάδες φορολογούμενοι επιλέγουν αυτή τη λύση τόσο για το φόρο εισοδήματος όσο και για τον ΕΝΦΙΑ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα