Πυρκαγιά στο Μάτι: Νέα μήνυση από συγγενή θυμάτων κατά Δούρου, Ψινάκη και παντός υπευθύνου

Νέα μήνυση κατά της Ρένας Δούρου, του πρώην γγ Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, του Ηλία Ψινάκη αλλά και κατά παντός υπευθύνου κατατέθηκε από τον Ιωάννη Χαρδαλούπα, που έχασε τη μητέρα και την αδερφή του στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Όπως μεταδίδει το Πρώτο Θέμα, η περιγραφή των γεγονότων εκείνες τις ώρες είναι συγκλονιστικές. Ο κ. Χαρδαλούπας καταγγέλλει ότι την ώρα που μετέφερε τους συγγενείς του με εγκαύματα στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, αστυνομικοί του υπέδειξαν να πάει πίσω στο Μάτι.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλούπας αναφέρεται χαρακτηριστικά και στη γραφειοκρατία που τον εμπόδισε να μεταφέρει την εγκαυματία αδερφή του στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Εν τω μεταξύ, πρέπει να σημειώσω, ότι μετά το θάνατο της μητέρας μου, προσπάθησα να μεταφέρω την αδελφή μου στην Αμερική, για να εισαχθεί σε κάποιο ειδικότερο Νοσοκομείο. Λόγω, όμως, μεγάλης γραφειοκρατίας και ευθυνοφοβίας στη χώρα μας, δεν κατάφερα να εκδώσω νέα ταυτότητα και ούτε και διαβατήριο, διότι ήθελαν την ίδια, κάτι όμως που αδύνατο. Σημειώνουμε ότι όλοι οι Αστυνομικοί, για τη μεταφορά της αδελφής μου στις ΗΠΑ μου φέρθηκαν πολύ καλά, ενώ αντιθέτως συνάντησα πολλά προβλήματα για την αποστολή των φωτογραφιών με τα τραύματα της αδελφής μου σε Νοσοκομείο των ΗΠΑ.

Είχαν καεί όλα τα έγγραφα της με τα στοιχεία της (ταυτότητα, διαβατήριο, κ.λπ.) και δεν μπορούσα να εκδώσω νέα ταυτότητα. Μου ζητούσαν πληρεξούσιο (!), αλλά και αυτό δεν μπορούσε να γίνει, διότι ήταν σε καταστολή. Δεν πρόλαβα, δυστυχώς, να ολοκληρώσω τη διαδικασία δικαστικής συμπαράστασης, διότι την 11η Σεπτεμβρίου απεβίωσε και η αδελφή μου».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα