Πυρήνας τρομοκρατών του ΙΚ εξαρθρώθηκε στην Τυνησία

Εξαμελής «πυρήνας τρομοκρατών», του οποίου η δράση συνίστατο κυρίως στη στρατολόγηση μαχητών για λογαριασμό τζιχαντιστικών οργανώσεων, εξαρθρώθηκε στην ανατολική Τυνησία.

Οι έξι ύποπτοι, ηλικίας 19 έως 51 ετών, συνελήφθησαν χθες κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Εθνοφρουράς στην περιοχή Μοναστίρ.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισής τους, οι συλληφθέντες παραδέχτηκαν ότι ήταν σε επαφή με μέλη της ακραίας ριζοσπαστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη και ότι είχαν συμμετάσχει στη στρατολόγηση Τυνήσιων για να πάνε να πολεμήσουν στη Συρία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα έξι αυτά πρόσωπα δήλωσαν επίσης ότι είχαν παρακολουθήσει πολλές φορές «στρατιωτική εκπαίδευση» με την προοπτική να προσχωρήσουν σε τζιχαντιστικές οργανώσεις στο εξωτερικό. Οι συλληφθέντες τέθηκαν υπό κράτηση και σε βάρος τους θα ασκηθούν ποινικές διώξεις, αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με ομάδα εργασίας του ΟΗΕ, η Τυνησία έχει έως 5.500 πολίτες της που εντάχθηκαν τα τελευταία χρόνια στις τάξεις τζιχαντιστικών οργανώσεων, αριθμός που την κατατάσσει σε μια από τις πλέον πληγείσες χώρες από το φαινόμενο της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας. Οι τυνησιακές αρχές αναφέρουν ότι έχουν καταγράψει σχεδόν 3.000 πολίτες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα