«Πυρά» του ΚΚΕ για τη ΔΕΗ και την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

«Η νέα μορφή ιδιωτικοποίησης με την πώληση μονάδων της ΔΕΗ αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την ολοκλήρωση της «απελευθέρωσης» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που απαιτούν από κοινού η ΕΕ, το ΔΝΤ και η αστική τάξη», αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «κερδισμένοι θα βγουν για άλλη μία φορά οι ενεργειακοί όμιλοι και τα μονοπώλια της μεγάλης κατανάλωσης βιομηχανικού ρεύματος, ενώ οι εργαζόμενοι του κλάδου και οι λαϊκές οικογένειες θα υποστούν νέες απώλειες».

Το ΚΚΕ προσθέτει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι συνένοχη γιατί προωθεί συγκεκριμένη πολιτική, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση μέσα στη ζούγκλα της «απελευθερωμένης» αγοράς».

«Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να εγκλωβιστούν στην επιλογή του τρόπου ιδιωτικοποίησης, δηλαδή του τρόπου σφαγής των δικαιωμάτων τους. Μπορούν και πρέπει να αντιπαλέψουν κάθε μορφή προώθησης της πολιτικής της «απελευθέρωσης». Να ανοίξουν αγωνιστικά τον δρόμο για ενεργειακό σχεδιασμό με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες και όχι το καπιταλιστικό κέρδος, τον δρόμο για την εργατική εξουσία», καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα