«Πυρά» ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού στην κυβέρνηση για το δημοσίευμα της Guardian για την Υγεία

«FAZ, Financial Times, Guardian, περιγράφουν τη ζοφερή πραγματικότητα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η Ελλάδα χάνει, όσο παραμένουν στην εξουσία Τσίπρας-Καμένος», αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, σε ανάρτησή του στο twitter.

Παράλληλα, η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της: «Το δημοσίευμα της Guardian αναδεικνύει τα συστηματικώς καταγγελλόμενα από εμάς προβλήματα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, ασθενείς και μη και διασύρει διεθνώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας». Η κ. Χριστοφιλοπούλου τονίζει ότι για φέτος προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ παρά το περσινό φιάσκο, δεν έχουν γίνει. «Είμαστε ακάλυπτοι, μήνα Ιανουάριο, εν μέσω έξαρσης της γρίπης! Οι μόνιμες προσλήψεις που θα αντιμετώπιζαν οριστικά το πρόβλημα έχουν αντικατασταθεί, με τεχνάσματα, από επιχορηγούμενα ολιγόμηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ», σημειώνει και επικρίνει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας που αναλώνεται σε «μεγαλοστομίες και τζάμπα μαγκιές».

«Θυμίζουμε την κατάπτυστη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Πολάκη για τα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα: “…βγάζουν πολύωρα ρεπορτάζ ότι λείπει ένα σεντόνι από κάποια νοσοκομεία, που δεν λείπει πια, ή μια σύριγγα, που δεν λείπει πια…”.Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε ήδη να έχουν πάει σπίτι τους!», καταλήγει.

Ποτάμι: Ούτε χρηματοδότηση, ούτε πολιτική. Αυτή είναι η τακτική της κυβέρνησης για το εθνικό σύστημα υγείας

Ο υπεύθυνος βουλευτής για θέματα Υγείας του Ποταμιού, Κώστας Μπαργιώτας σχολίασε τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για την κατάσταση στην Υγεία, αναφέροντας ότι «…τα νοσοκομεία κινδυνεύουν να καταρρεύσουν. Επαγγελματικές ενώσεις, κόμματα το επισημαίνουν από χρόνια. Ασθενείς που είχαν τη δυσάρεστη εμπειρία των επειγόντων ή την τραυματική εμπειρία να νοσηλευτούν σε τρύπια σεντόνια, αγοράζοντας φάρμακα από απέναντι το γνωρίζουν. Οι αποκαμωμένοι και αποκαρδιωμένοι γιατροί και νοσηλευτές απέμειναν μόνοι».

Ο κ. Μπαργιώτας καταφέρεται κατά της κυβέρνησης, που, όπως λέει, φαίνεται να διαφωνεί. «Ανακοινώνει διορισμούς, έτσι χωρίς πρόγραμμα και ναι, συνεχίζει τις περικοπές προϋπολογισμών τόσο από τον ΕΟΠΥΥ όσο και από τα νοσοκομεία, σε πλήρη συνεννόηση με την τρόικα», σημειώνει, επισημαίνοντας ότι το σύστημα διαλύεται.

Και τονίζει ότι υπάρχει ανάγκη από αλλαγές, συγχωνεύσεις, οικονομίες κλίμακας και, πάνω απ’ όλα, εθνικό σχέδιο για τις επιδημίες, τον καρκίνο, προτεραιότητες και δράσεις για τις υπηρεσίες επειγόντων και στήριξη των μονάδων που πιέζονται από την υγειονομική κρίση.

«Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει απολύτως τίποτα. Έχει αλλεργία στις αλλαγές και πολύ εύκαμπτη μέση στις απαιτήσεις της τρόικας ταυτοχρόνως.
Το 2017 θα εξελιχθεί στην ίδια γκρίζα ζώνη της σταδιακής διάβρωσης των πάντων», υπογραμμίζει ο βουλευτής του Ποταμιού.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξάνθος, με μια αιχμηρή ανακοίνωση, απάντησε στην Guardian, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «όσοι επενδύουν στην κατάρρευση του ΕΣΥ θα διαψευστούν για άλλη μια φορά».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα