Πυρά Ολ. Γεροβασίλη κατά Γ. Γεωργαντά

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, με μία ανάρτηση στο twitter απάντησε σε δήλωση του βουλευτή της ΝΔ και τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργου Γεωργαντά, ότι το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων δεν προωθεί την αξιοκρατία.

Συγκεκριμένα, η υπουργός έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό:

«Οι εμπνευστές των:

αξιολόγηση=απόλυση

διαθεσιμότητα=απόλυση

κινητικότητα=απόλυση

τολμούν και μιλούν για αξιοκρατία».

Γεωργαντάς: Ξεκάθαρη εικόνα για το ζήτημα των προσλήψεων – Απαιτούμε πλήρη διαφάνεια

Ο βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, δήλωσε για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στους φορείς του Δημοσίου και στις ΔΕΚΟ:

«Από το 2010, λόγω των δημοσιονομικών συνθηκών, ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στους φορείς του Δημοσίου καθορίζεται σε σχέση με τον αριθμό των υπαλλήλων που αποχωρούν. Για το 2017, ο αριθμός αυτός δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από τον λόγο ένα προς τέσσερα (μία πρόσληψη για κάθε τέσσερις αποχωρήσεις).

Η Κυβέρνηση, ωστόσο, δεν φαίνεται να σέβεται τίποτα. Αντιθέτως, όλα δείχνουν ότι επιχειρεί να δημιουργήσει κομματικό στρατό στο Δημόσιο, με προσλήψεις που προσπαθεί να κρύβει. Μετά από αυτά, καλούμε την αρμόδια Υπουργό να δώσει ξεκάθαρη εικόνα στη Βουλή και την ελληνική κοινωνία για τον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση διαχειρίζεται το ζήτημα των προσλήψεων και τις προτεραιότητες που θέτει.

Έχει υποχρέωση να δώσει πλήρη στοιχεία. Πόσες τέτοιες προσλήψεις έγιναν το 2015 – 2016 μέσω προκηρύξεων ΑΣΕΠ και πόσες χωρίς προκηρύξεις. Πόσες αποχωρήσεις έγιναν το 2016, ποιο περιθώριο προσλήψεων υπάρχει σήμερα και ποιος είναι ο προγραμματισμός για το 2017; Πόσες προσλήψεις και με ποιες προκηρύξεις έγιναν στις ΔΕΚΟ;

Ας καταλάβει, επιτέλους, η Κυβέρνηση ότι κανένας δεν μπορεί να εξαντλεί τις περιορισμένες δυνατότητες αυτής της περιόδου με αδιαφανή κριτήρια και “κατά παρέκκλιση κάθε διάταξης”. Απαιτούμε πλήρη διαφάνεια».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα