Πυρά Γαλλίας κατά Ισραήλ και ΗΠΑ για τη σφαγή στη Γάζα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν χαρακτήρισε «εκρηκτική» την κατάσταση στην Μέση Ανατολή και επέκρινε τις ΗΠΑ για τις μονομερείς ενέργειές της στην περιοχή και το Ισραήλ για το αδικαιολόγητο επίπεδο βίας, όπως το χαρακτήρισε.

Χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας παρευρέθηκαν στις κηδείας δεκάδων Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από ισραηλινούς στρατιώτες χθες, στις διαδηλώσεις ενάντια στα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

«Η κατάσταση στην Μέση Ανατολή είναι εκρηκτική, η βία επικρατεί έναντι του λόγου, ο πόλεμος μπορεί να ξεσπάσει», δήλωσε ο Λε Ντριαν ενώπιον του κοινοβουλίου.

«Είμαστε δεσμευμένοι στην ασφάλεια του Ισραήλ, η ασφάλεια του Ισραήλ δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτό το επίπεδο βίας», τόνισε.

«Έχουμε διαφωνίες με τις ΗΠΑ», σημείωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, αναφερόμενος στην πολιτική των ΗΠΑ για το Ιράν και στην μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

«Έχουμε (επίσης) διαφωνία για την μέθοδο. Επειδή και στις δύο περιπτώσεις οι ΗΠΑ αποφάσισαν να ενεργήσουν μονομερώς», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα