Site icon The Indicator

Πτώση στις ευρωαγορές

Πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα ο γερμανικός δείκτης DΑΧ υποχωρεί κατά 0,03%, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει επίσης πτώση κατά 0,22% και ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 χάνει 0,16%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο ιταλικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,07% και ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 υποχωρεί κατά 0,01%.

Πτώση καταγράφουν οι μετοχές εταιρειών λιανικής στην Μεγάλη Βρετανία συγκεκριμένα η ASOS κινείται πτωτικά κατά 36%, η Νext κατά 8%, η Marks & Spencer κατά 4,6% και η Boohoo κατά 19,4%.

Σήμερα, Δευτέρα, η ΑSOS ανακοίνωσε πως μειώνει τις προβλέψεις της για τις ετήσιες πωλήσεις τονίζοντας παράλληλα πως ο Νοέμβριος ήταν ένας κακός μήνας. Συγκεκριμένα η ASOS μείωσε τις προβλέψεις της για πωλήσεις το 2018- 2019 στο 15% από το 20% με 25% προηγουμένως και τα ΕΒΙΤ στο 2% από 4%.

Οι επενδυτές επίσης εμφανίζονται ανήσυχοι σχετικά με την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας μετά και την ανακοίνωση μακροοικονομικών στοιχείων την Παρασκευή σε Ευρώπη και Κίνα. Συγκεκριμένα η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κίνα επιβραδύνθηκε καθώς η βιομηχανική παραγωγή και οι πωλήσεις λιανικής εμφάνισαν νέα εξασθένιση. Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν τον Νοέμβριο αλλά με τον πιο αδύναμο ρυθμό από τον Νοέμβριο του 2003.

Exit mobile version