Πτώση στις ευρωαγορές

Πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα ο γερμανικός δείκτης DΑΧ υποχωρεί κατά 0,03%, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει επίσης πτώση κατά 0,22% και ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 χάνει 0,16%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο ιταλικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,07% και ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 υποχωρεί κατά 0,01%.

Πτώση καταγράφουν οι μετοχές εταιρειών λιανικής στην Μεγάλη Βρετανία συγκεκριμένα η ASOS κινείται πτωτικά κατά 36%, η Νext κατά 8%, η Marks & Spencer κατά 4,6% και η Boohoo κατά 19,4%.

Σήμερα, Δευτέρα, η ΑSOS ανακοίνωσε πως μειώνει τις προβλέψεις της για τις ετήσιες πωλήσεις τονίζοντας παράλληλα πως ο Νοέμβριος ήταν ένας κακός μήνας. Συγκεκριμένα η ASOS μείωσε τις προβλέψεις της για πωλήσεις το 2018- 2019 στο 15% από το 20% με 25% προηγουμένως και τα ΕΒΙΤ στο 2% από 4%.

Οι επενδυτές επίσης εμφανίζονται ανήσυχοι σχετικά με την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας μετά και την ανακοίνωση μακροοικονομικών στοιχείων την Παρασκευή σε Ευρώπη και Κίνα. Συγκεκριμένα η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κίνα επιβραδύνθηκε καθώς η βιομηχανική παραγωγή και οι πωλήσεις λιανικής εμφάνισαν νέα εξασθένιση. Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν τον Νοέμβριο αλλά με τον πιο αδύναμο ρυθμό από τον Νοέμβριο του 2003.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα