Πτώση στις ευρωαγορές

Πτωτικά κινούνται οι δείκτες στην Ευρώπη καθώς το επενδυτικό κοινό για άλλη μία εβδομάδα ανησυχεί για το εμπόριο.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρεί κατά 0,01% στις 373,72 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX χάνει 0,18%, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,18% και ο βρετανικός FTSE 100 κινείται επίσης πτωτικά κατά 0,08%.

Ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει απώλειες κατά 0,11% ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί κατά 0,03%.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως είναι έτοιμος να προχωρήσει στην επιβολή επιπλέον δασμών σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα αξίας $267 δισεκατομμυρίων. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει επίσης πως θα επιβάλει δασμούς σε εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα ύψους $200 δισεκατομμυρίων με το Πεκίνο ωστόσο να προειδοποιεί πως θα απαντήσει με αντίποινα εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν και νέους δασμούς.

“Και μισώ που το λέω αυτό, αλλά πίσω από αυτά τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια βρίσκονται άλλα 267 δισ. δολ. έτοιμα να δρομολογηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, εάν θέλω”, δήλωσε ο Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Στην Ευρώπη, οι επενδυτές εστιάζουν στη Σουηδία και στο αποτέλεσμα των εκλογών. Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η κυβερνώσα κεντροαριστερή συμμαχία των Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και αριστερών κομμάτων με την άκρα δεξιά ωστόσο να ενισχύεται σημαντικά. Η επόμενη ημέρα, βρίσκει τη Σουηδία, σύμφωνα και με τους αναλυτές, αντιμέτωπη με μια περίοδο αβεβαιότητας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα