Πτώση αναμένεται το 2018 στη γερμανική αγορά εμπορικών ακινήτων

Η γερμανική επενδυτική αγορά για εμπορικά ακίνητα, σύμφωνα με τους ειδικούς, διανύει την καλύτερη χρονιά της, από το 2007.

Εντούτοις, σύμφωνα με το Bloomberg, στους επόμενους δώδεκα μήνες, ο όγκος των συναλλαγών θα μπορούσε να μειωθεί ελαφρά. Αιτία το γεγονός ότι αφενός η αγορά εξαντλείται και, αφετέρου, το επίπεδο τιμών που έχει επιτευχθεί τώρα, καθιστά λιγότερο πιθανό να επιτευχθούν περαιτέρω κέρδη.

«Η αγορά δεν αποδυναμώνεται από την έλλειψη κεφαλαίων αλλά από την έλλειψη ελκυστικών προσφορών, ειδικά στον τομέα των γραφείων», λέει ο MatthiasLeube, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Colliers International Deutschland GmbH.

Σύμφωνα με την Savills Immobilien Beratungs-GmbH, οι τιμές έχουν αυξηθεί τόσο φέτος που οι ιδιοκτήτες έχουν γίνει ολοένα και πιο πρόθυμοι να πουλήσουν τα ακίνητά τους.

Ταυτόχρονα, οι επενδυτές που αποστρέφονται τον κίνδυνο συνέχισαν τις αγορές. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία αναμένει τώρα ρεκόρ στον όγκο των συναλλαγών με περίπου 60 δισ. ευρώ για το 2017 και περίπου 50 δισ. ευρώ για το 2018.

Οι επενδύσεις στην εμπορική αγορά ακινήτων στη Γερμανία, ανά έτος, σε δισ. ευρώ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα