Πτώση άνω του 1% καταγράφει το πετρέλαιο

Πτώση άνω του 1% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη εν μέσω ανησυχιών για υπερπροσφορά από την πλευρά των ΗΠΑ αλλά και των εκτιμήσεων για επιβράδυνση της παγκόσμια ανάπτυξης. Οι τελευταίες απογραφές των αμερικανικών αποθεμάτων προκαλούν ανησυχίες για συσσώρευση πλεονασματικών ποσοτήτων.

Στην αγορά υπάρχει αβεβαιότητα για την επιτυχία του προγράμματος περικοπών στην παραγωγή που θα υλοποιήσει ο ΟΠΕΚ από τον Ιανουάριο του 2019 και εκφράζονται εκτιμήσεις για περαιτέρω πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Τα διεθνή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το μπρεντ διαμορφώνονται στα 58,90 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας πτώση κατά 1,2% από το τελευταίο κλείσιμο. Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό καταγράφουν πτώση επίσης πάνω από 1% στα 49,27 δολάρια το βαρέλι.

Τόσο το αμερικανικό αργό όσο και το μπρεντ έχουν καταγράψει πτώση άνω του 30% από τις αρχές Οκτωβρίου εν μέσω της διόγκωσης των παγκόσμιων αποθεμάτων.

«Ο ΟΠΕΚ μειώνει την παραγωγή να αποκαταστήσει την ισορροπία. Ωστόσο, τα στοιχεία εξακολουθούν να δείχνουν υπερπροσφορά», δήλωσε ο Hue Frame, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στη Frame Funds.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα