Πτωτική τάση στο χρηματιστήριο Αθηνών

Αστάθεια επικρατεί και σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δεν μπορεί να εκδηλώσει μια πειστική αντίδραση και να βγει από το πτωτικό κανάλι, μετά από μια δύσκολη εβδομάδα που άνοιξε νέα μέτωπα πολιτικών ανακατατάξεων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,23% στις 615,93 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 1,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,31% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.646,46 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,31% στις 377,76 μονάδες.

Ο οίκος S&P την Παρασκευή επιβεβαίωσε την αξιολόγησή του για το αξιόχρεο της Ελλάδας σε ‘B+/B’ με θετική προοπτική και τόνισε ότι η αδυναμία των ελληνικών τραπεζών να χρηματοδοτήσουν την οικονομία επηρεάζει αρνητικά την ισχύ της ανάκαμψης. Αναφερόμενος στο εκλογικό έτος 2019, ο οίκος σημειώνει ότι κατά την άποψή του αυτό αποτελεί έναν κίνδυνο για καθυστερήσεις σε τομείς όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, η αύξηση της αποδοτικότητας του συστήματος απονομής δικαιοσύνης και η περαιτέρω βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ο χρόνος που απομένει δεν είναι πολύς, αφού σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί η παρουσία τους στην Αθήνα την Παρασκευή (με έκδοση μάλιστα ανακοινώσεων και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού). Στη συνέχεια οι διαπιστώσεις τους θα παρουσιαστούν στους εκπροσώπους των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που συνεδριάζουν σε επίπεδο Euroworking Group στις 31 Ιανουαρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, Πειραιώς, Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Jumbo σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Grivalia, Τιτάν, Coca Cola, ΟΤΕ και Τέρνα Ενεργειακή. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΟΠΑΠ, Λάμδα, ΟΛΠ, Motor Oil, Σαράντης και Aegean.

Στον αντίποδα, κέρδη που ξεπερνούν το 1% σημειώνουν οι ΔΕΗ, Φουρλής και ΕΧΑΕ. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος και Ελληνικά Πετρέλαια.

 

πηγή   capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα