Πτωτική η τάση στο χρηματιστήριο Αθηνών

Πτωτικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις απώλειες του Τιτάνα να επισκιάζουν τις θετικές τάσεις που επικρατούν σε επίπεδο πολλών τίτλων, ενώ και η συναλλακτική δραστηριότητα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,45% στις 630,48 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στις 750 χιλ. τεμάχια. Πτώση 0,36% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.679,79 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,39% στις 389,21 μονάδες.
Η μετοχή του Τιτάνα βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο, καθώς σημειώνει απώλειες 5,08%, μετά την αποτυχία της δημόσιας πρότασης για τη μεταφορά της έδρας στο Βέλγιο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εισηγμένη εταιρεία, προσφέρθηκε περίπου το 87% των κοινών μετοχών και το 92% των προνομιούχων. Κατά συνέπεια δεν εκπληρώθηκε η προϋπόθεση του ελάχιστου αριθμού (90%) και η Δημόσια Πρόταση καθίσταται ανενεργή.
Εντούτοις, αρκετές δεικτοβαρείς μετοχές βρίσκονται σε θετικά εδάφη, καθώς σήμερα αναμένεται να κορυφωθούν οι διεργασίες για την έξοδο της χώρας στις αγορές. Εκτός απροόπτου, το βιβλίο πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τους primary dealers θα ανοίξει σήμερα ή αύριο, Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες του “Κεφαλαίου”, με την πρόθεση η έκδοση του πενταετούς να αποδώσει περί τα 2 δισ. ευρώ, ενώ η απόδοση θα κινηθεί εκτός απροόπτου σε επιτόκια μεταξύ 3,55% και 3,65%.
Η απόφαση του ΥΠΟΙΚ να προχωρήσει στην έκδοση αυτή, πέραν της σημασίας που έχει για το Δημόσιο και την ομαλή αντιμετώπιση των πιέσεων που υπάρχουν στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών, αποτελεί ουσιαστικό βήμα στη δημιουργία του περιβάλλοντος που περιμένουν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι για την προώθηση ομολογιακών εταιρικών εκδόσεων μέσα στο επόμενο δίμηνο.
Πέραν των παραπάνω, σήμερα ολοκληρώνεται και η υποβολή προσφορών για την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων για το χαρτοφυλάκιο Pillar ύψους 2 δισ. ευρώ, η οποία θα δείξει και την πρόθεση της αγοράς για τον κλάδο. Το χαρτοφυλάκιο ανήκει στην Eurobank και αποτελείται από 44 χιλιάδες στεγαστικά δάνεια. Η δεύτερη φάση, η οποία θα περιλαμβάνει τις δεσμευτικές προσφορές, και η ολοκλήρωση της πώλησης αναμένεται εντός του α’ εξαμήνου.
Στο ταμπλό τώρα, πέραν των απωλειών του Τιτάνα, η ΓΕΚ Τέρνα, η Jumbo και ο ΟΤΕ σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται Σαράντης, Motor Oil, Μυτιληναίος, Grivalia, Alpha Bank, Φουρλής, ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ. Χωρίς μεταβολή οι Βιοχάλκο, Coca Cola και Ελληνικά Πετρέλαια.
Στον αντίποδα, η Ελλάκτωρ σημειώνει κέρδη 2,39%, με την Εθνική να είναι στο +1,41%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Πειραιώς, Λάμδα, Aegean, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ και ΟΠΑΠ.
 
πηγή   capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα