Πτωτική η τάση στις ευρωαγορές

Απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα Πέμπτη με τους επενδυτές να περιμένουν τις ανακοινώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι στη συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 15.30, μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής.
Συγκεκριμένα ο γερμανικός δείκτης DAX σημειώνει πτώση 0,48%, ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,22% και ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,54%.
Στον ευρωπαϊκό νότο, το δείκτης του Μιλάνου FTSE MIB χάνει 0,15% ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 ενισχύεται κατά 0,11%.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,14%.
Η ΕΚΤ αναμένεται να αναθεωρήσει καθοδικά τις εκτιμήσεις της για την πορεία της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, ενσωματώνοντας στις προβλέψεις της τα τελευταία στοιχεία που δείχνουν επιβράδυνση της μεταποιητικής δραστηριότητας και υποχώρηση των εξαγωγών στις μεγαλύτερες οικονομίες του ευρώ. Παράλληλα, οι αναλυτές περιμένουν ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι να προαναγγείλει μία νέα στοχευμένη πράξη μακροπρόθεσμη χρηματοδότησης (TLTRO).
Εκτός από τις αποφάσεις της ΕΚΤ το επενδυτικό βλέμμα εξακολουθεί να είναι στραμμένο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας. Υπενθυμίζεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επιβάλει μια σειρά δασμών σε χώρες όπως η Κίνα σε μια προσπάθεια να μειώσει το εμπορικό έλλειμμα της ωστόσο αυτό βρέθηκε σε υψηλό 10 ετών.
Στα επιχειρηματικά νέα, η γερμανική πολυεθνική Merck KGaA ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά κέρδη δ΄ τριμήνου υπερδιπλασιάστηκαν καθώς αυξήθηκαν οι πωλήσεις σε τρεις επιχειρηματικούς κλάδους. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,45 δισ. ευρώ, υψηλότερα από τα 1,01 δισ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Πτώση κατέγραψαν τα κέρδη δ΄ τριμήνου της Deutsche Post, με την εταιρεία να δηλώνει ωστόσο ότι αναμένει σημαντική αύξηση των κερδών στο τρέχον έτος. Τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο μειώθηκαν 3% στα 813εκατ. ευρώ από τα 837 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών. Τα έσοδα αυξήθηκαν 5% στα 16,93 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα