Πτωτική η κίνηση στις ασιατικές αγορές λόγω Κορέας

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν και στη σημερινή συνεδρίαση οι δείκτες στα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ πιέσεις δέχονται και τα νομίσματα της Νοτίου Κορέας και άλλων αναδυόμενων οικονομιών. Η προφανής αιτία βρίσκεται στην συνεχιζόμενη κρίση στην Κορεατική Χερσόνησο και τις νέες απειλές που ανταλλάσσουν Ουάσινγκτον και Πιονγιάνγκ, όμως αρκετοί αναλυτές σημειώνουν ότι η κρίση αυτή ενδέχεται να αποτελέσει απλώς την αφορμή για μια από καιρό αναμενόμενη «διόρθωση» στις αγορές.

Συγκεκριμένα, στις 9 ώρα Ελλάδας, οι απώλειες για τον Hang Seng ξεπερνούσαν το 1%, ο δείκτης της Σαγκάης υποχωρούσε κατά 0,80%, ενώ ο Nikkei στο Τόκιο κατέγραφε οριακές απώλειες, της τάξης του 0,10%. Σε επίπεδο νομισμάτων, μεγάλος χαμένος ήταν και πάλι το νοτιοκορεατικό γουόν, με την ισοτιμία του έναντι του δολαρίου να διαμορφώνεται στα 0,0008755.

«Η κατάσταση στη Βόρειο Κορέα παραμένει ασταθής και οι επενδυτές περιορίζουν το ρίσκο και ρευστοποιούν τα κέρδη τους μετά την πρόσφατη άνοδο», δήλωσε στο Bloomberg ο Sam Chi Yung, στρατηγικός αναλυτής στην South China Financial Holdings Ltd. Όπως όμως σημειώνει το Bloomberg στην ανάλυσή του, «με τις μετοχές διεθνώς να εμπορεύονται σε επίπεδα ρεκόρ (…) ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κλάδο της διαχείρισης κεφαλαίων προειδοποιούν ήδη ότι έχει φτάσει η στιγμή να γίνουν κινήσεις περιορισμού του κινδύνου».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα