Πτωτικές τάσεις στα ασιατικά ταμπλό – Σε χαμηλό 4 μηνών ο Nikkei

Συνεχίζονται οι ρευστοποιήσεις των μετοχών στις παγκόσμιες αγορές, με τις τράπεζες να βρίσκονται στο επίκεντρο των πιέσεων και την Ασία να ακολουθεί τις πτωτικές τάσεις που ώθησαν χθες την Wall Street 1% χαμηλότερα.

Πράγματι, την Τρίτη οι επενδυτές επέστρεψαν στο ταμπλό του αμερικανικού χρηματιστηρίου, μετά από τις διακοπές της Labor Day και κατέδειξαν τις έντονες ανησυχίες τους όσον αφορά στο γεωπολιτικό μέτωπο. Άλλωστε, χθες η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε τις ΗΠΑ πως έπεται και άλλη δοκιμή πυραύλου, κλιμακώνοντας την ένταση.

Οι εξελίξεις ώθησαν την Ασία σε αρνητικό έδαφος τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη κατεγράφησαν κάποιες προσπάθειες ανόδου, με την Τετάρτη να βρίσκει τις ασιατικές αγορές και πάλι στο “κόκκινο”, αν και οι απώλειες δεν είναι σημαντικές, καθώς η αποχή των επενδυτών από “ριψοκίνδυνες” κινήσεις είναι εκείνη που δημιουργεί το αρνητικό κλίμα στα ταμπλό. Το γιεν, εν τω μεταξύ, συνεχίζει να κινείται κοντά στα υψηλά μιας εβδομάδας, έναντι του δολαρίου.

Ο ιαπωνικός Nikkei “διολίσθησε” εκ νέου σε χαμηλό 4 μηνών, γνωρίζοντας πτώση 0,14%, εν μέσω πιέσεων στις τραπεζικές μετοχές. “Υπαίτιες” ήταν άλλωστε οι τράπεζες και για τις απώλειες στην Αυστραλία, με τον S&P/ASX 200 να χάνει 0,29%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng – ένας από τους δείκτες με τις καλύτερες επιδόσεις της χρονιάς – υποχώρησε κατά 0,60%. Ο Kospi γνώρισε πτώση 0,29%, ενώ ο Shanghai καταβάλλοντας προσπάθειες ανόδου, παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος από τη χθεσινή συνεδρίαση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα