Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών

Πτωτικά κινείται αυτή την ώρα σήμερα Πέμπτη 17/08 το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,06% στις 841,96 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,5 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,06% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.218,22 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,06% στις 1.094,96 μονάδες.

Οι διορθωτικές κινήσεις όχι μόνο δε λείπουν σήμερα, αλλά προκαλούν και έντονη μεταβλητότητα σε αρκετούς τίτλους, οι οποίοι δεν μπορούν να παγιώσουν το πρόσημό τους μέσα σε ένα περιβάλλον χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας. Άλλωστε, μετά τη χθεσινή άνοδο, η ενθυλάκωση μέρους των κερδών είναι απαραίτητη στα εναπομείναντα χαρτοφυλάκια που αναζητούν “διεξόδους” στην καρδιά του καλοκαιριού.

Μάλιστα, όπως σημειώνει σήμερα ο Ηλ. Ζαχαράκης της Fast Finance, οι όγκοι εμφανίζονται ικανοποιητικοί, λίγο άνω του μετρίου (περ. 55 εκατ. ευρώ), και σε κάθε περίπτωση ο τραπεζικός κλάδος να είναι και πάλι πρωταγωνιστής, με τις τράπεζες να κατέχουν το 1/3 των συναλλαγών. Προφανώς ο 25ρης κινείται προς τις 2.300 μονάδες, με την αντίσταση στα τρέχοντα επίπεδα να οριοθετεί την -πιθανή- έναρξη νέου ανοδικού βραχυπρόθεσμου κύκλου.

Βέβαια, όπως σημειώνει και στο ημερήσιο σχόλιό της η Beta, η αγορά αναμένει το αυριανό (18/8) πόρισμα του οίκου Fitch, με μια θετική προσμονή για πιθανή αναβάθμιση των προοπτικών της Ελλάδας σε θετική από ουδέτερη. Θα είναι μια επιβεβαίωση της επιμονής των traders να συντηρήσουν τα επίπεδα της αγοράς, την ώρα που οι εξελίξεις δεν “τρέχουν”.

Πάντως, το ΧΑ δείχνει και σήμερα να επηρεάζεται από το ευρωπαϊκό κλίμα, όπου οι επενδυτές προχωρούν σε προσεκτικό profit taking. Μετά και τη μείωση των γεωπολιτικών ανησυχιών, η αγορά δείχνει να επανέρχεται στην αποτίμηση των εταιρικών κερδών, τα οποία δίνουν σήμερα ένα αρνητικό τόνο.

Στο ταμπλό τώρα τα πρόσημα είναι ευμετάβλητα, με την Ελλάκτωρ να διατηρεί κέρδη 1,21% προσφέροντας στηρίγματα. Ήπια ανοδικά κινούνται τα Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Τιτάν, Πειραιώς, Folli Follie, ΟΤΕ και Motor Oil.

Στον αντίποδα, η Jumbo διορθώνει σήμερα κατά 1,20%, μετά το χθεσινό +8,62%, με τη Grivalia να ακολουθεί με -1,22%. Ήπια πτωτικά οι Λάμδα, Μυτιληναίος, Aegean, ΑΔΜΗΕ, Σαράντης και Alpha Bank, ενώ χωρίς μεταβολή είναι ακόμη οι Εθνική, ΟΠΑΠ, Attica Bank, ΕΧΑΕ, Φουρλής και Βιοχαλκο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα