ΠτΔ: Η Ελλάδα δεν εξερράγη, γιατί λειτουργούν οι θεσμοί Εκκλησίας και οικογένειας

Τον Πολιούχο της Άγιο Ανδρέα τίμησε η Πάτρα παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μιλώντας μετά το τέλος της λιτανείας της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέου, ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στον κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζει η Εκκλησία στα χρόνια της κρίσης:

«Όλοι ομολογούν, ακόμα και οι πιο έγκριτοι οικονομολόγοι στον κόσμο, ότι δεν υπάρχει ιστορικό παράδειγμα χώρας που σε καιρό ειρήνης έχασε το 30% του ΑΕΠ και δεν εξερράγη. ‘Αλλοι λαοί και άλλες χώρες εξερράγησαν με πολύ λιγότερες θυσίες. Η Ελλάδα δεν εξερράγη, γιατί λειτουργούν ακόμη δυο θεσμοί. Η Εκκλησία και η οικογένεια», τόνισε ο Πρόεδρος Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι «θα ήταν ιστορικά άδικο και θα δίναμε στις νέες γενιές ένα κακό παράδειγμα, αν για λόγους ιδεοληψίας και ενός εσφαλμένου μοντερνισμού, αγνοούσαμε αυτή την ιστορική αλήθεια».

Κατά την αντιφώνησή του προς τον μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, στην διάρκεια του επίσημου γεύματος που παρατέθηκε προς τιμήν του, με αφορμή την σημερινή εορτή του πολιούχου Αγίου Ανδρέα, ο Προκόπης Παυλόπουλος, τόνισε επίσης ότι «ο ρόλος της Εκκλησίας είναι καθοριστικός και για την πορεία του έθνους μας και του λαού μας, αλλά και για τον αγώνα επιβίωσης που δίνει σήμερα ο ελληνικός λαός».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα