Πρ.Παυλόπουλος σε δανειστές: Το ασφαλιστικό πρέπει να ανταποκρίνεται στην έννοια της Δικαιοσύνης

Σαφές μήνυμα προς τους εταίρους ότι το ασφαλιστικό αποτελεί την καρδιά του κοινωνικού δικαίου και είναι πυλώνας των ευρωπαϊκών αρχών επομένως οι λύσεις που θα προκύψουν θα πρέπει να ανταποκρίνονται στην έννοια της δικαιοσύνης απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος σχολίασε ότι το σχέδιο του ασφαλιστικού είναι ένα κείμενο που γράφτηκε εδώ και δεν εστάλη μεταφρασμένο.

«Το ασφαλιστικό σύστημα στηρίζεται στην ανταποδοτικότητα. Στις εισφορές. Η όποια λύση δεν μπορεί παρά να ανταποκρίνεται στις εισφορές, οι συντάξεις δεν μπορεί να είναι κάτω από τις εισφορές που έχουν καταβάλει τόσα χρόνια οι εργαζόμενοι. Τα ισοδύναμα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν υπό αυτό το πρίσμα» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Εξέφρασε δε την ελπίδα να γίνουν κατανοητές από τους εταίρους οι θέσεις της κυβέρνησης και οι θυσίες του λαού.

Ο κ. Κατρούγκαλος από την πλευρά του τόνισε ότι το κοινωνικό κράτος είναι στοιχείο της ταυτότητας της Ε.Ε. και μετά από 11 διαδοχικές μειώσεις θα πρέπει να μπει ένα φρένο.

Ανέφερε δε ότι από αύριο ξεκινά μία σκληρή διαπραγμάτευση και κάλεσε όλους να έχουν μία στάση που να αντακλά αυτό που θέλει η κοινωνία: Να μην υπάρχουν μειώσεις. «Μπορούμε να βάλουμε ένα φρένο στην κρίση του ασφαλιστικού συστήματος με έναν δίκαιο κοινωνικά τρόπο, με εξορθολογισμό, χωρίς να μειωθούν οι συντάξεις» εκτίμησε ο υπουργός και χαρακτήρισε το ζήτημα εθνικό και γι’ αυτό χρειάζεται συστράτευση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα