Πρ.Παυλόπουλος: «Ποτέ ξανά Ολοκαύτωμα»

Στεφάνι στη μνήμη των Εβραίων που εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα, κατέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την επίσκεψή του στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος, στο Ισραήλ. Επισήμανε ότι «το Ολοκαύτωμα μάς δίδαξε με τον πλέον οδυνηρό και φρικτό τρόπο, ότι οι αρχές και αξίες του Ανθρωπισμού δεν είναι, στην πράξη, αυτονόητες. Άρα είναι χρέος όλων μας να επαγρυπνούμε για την περιφρούρησή τους».prokopis-paulopoulos

«Δείχνουμε μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή μισαλλοδοξίας, που προσβάλλει και υπονομεύει τον πολιτισμό μας και δεσμευόμαστε από την υπόσχεση που έχουμε δώσει: «Ποτέ Ξανά Ολοκαύτωμα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τόνισε επίσης ότι είναι για τον ίδιο «χρέος εθνικής συνείδησης» να μνημονεύσει «μεταξύ των εκατομμυρίων θυμάτων, τους 67.151 Εβραίους Έλληνες, που εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα».

«Το Yad Vashem δεν είναι μόνον ο τόπος που αποτυπώνει τη φρικτή ικανότητα του ανθρώπου για τον απόλυτο παραλογισμό. Μας υπενθυμίζει, ταυτοχρόνως, και την δυνατότητά του για το μεγαλείο, μέσα από τις πράξεις θάρρους και γενναιότητας των Δικαίων των Εθνών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και 327, γνωστοί ως σήμερα, Έλληνες Χριστιανοί, που με κίνδυνο της ζωής τους διέσωσαν Εβραίους συμπολίτες τους», επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφθηκε το Δάσος των Εθνών, όπου φύτεψε συμβολικά ένα ελαιόδεντρο, «ένα δένδρο που αντέχει στο χρόνο, όπως ακριβώς και οι, βαθιά ριζωμένοι στην ιστορία, δεσμοί των δύο Λαών μας», όπως δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος. «Το Δάσος των Εθνών, στον επισκέπτη που έρχεται εδώ, μετά το Yad Vashem, το Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος, δεν αντικατοπτρίζει μόνον το όραμα ενός λαού ο οποίος οικοδόμησε το σύγχρονο Ισραήλ, αλλά υπενθυμίζει και την δέσμευση όλων μας ότι οι βαρβαρότητες του παρελθόντος δεν θα ξανασυμβούν», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα