Πρ.Παυλόπουλος: Οι πολιτικοί που θέλουν να μείνουν στην ιστορία, δεν υπολογίζουν το πολιτικό κόστος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Τον πρόεδρο του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), Ιωάννη Καραβοκύρη, καθώς και τους τρεις αντιπροέδρους, Διονύσιο Λασκαράτο, Ηλία Νικολακόπουλο και Αθανάσιο Παπαϊωάννου, δέχθηκε νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο Προεδρικό Μέγαρο.

O κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε τη σημασία του ΑΣΕΠ ως ανεξάρτητης αρχής, ιδίως για τη δημόσια διοίκηση, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον αείμνηστο Αναστάσιο Πεπονή, ο οποίος ως υπουργός Προεδρίας θέσπισε το ΑΣΕΠ με τον ν.2190/94.

«Θέλω να θυμηθούμε ότι ήταν δικιά του ιδέα, την οποία υποστήριξε με τεράστιο πολιτικό κόστος, που όλοι το γνωρίζουν. Σημασία έχει, όμως, ότι το έργο αυτό έμεινε και ότι όλοι αναγνωρίζουμε την προσφορά αυτού του πολιτικού ευπατρίδη, του οποίου τ
ο παράδειγμα μας δείχνει και κάτι άλλο», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε: «Οι πολιτικοί, εκείνοι που θέλουν να μείνουν πραγματικά στην ιστορία, πρέπει να κάνουν το καθήκον τους δίχως να υπολογίζουν τη συγκυρία και το πολιτικό κόστος. Ας είναι, λοιπόν, το παράδειγμα του Αναστάση Πεπονή ένας οδηγός και για τα δικά σας καθήκοντα, αλλά και γενικότερα για τον τρόπο που πρέπει όλοι να αντιμετωπίζουμε το δημόσιο συμφέρον αυτές τις κρίσιμες ώρες για τον τόπο».

Από την πλευρά του, ο κ. Καραβοκύρης, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συνάντηση, τόνισε: «Η κοινωνία πραγματικά περιμένει πάρα πολλά από μας, γιατί πράγματι το ΑΣΕΠ έχει διανύσει περίπου 22 χρόνια λειτουργίας». «Έχει δώσει- πιστεύω- καλά δείγματα και βέβαια σε μας δημιουργείται μία υποχρέωση, μία παρακαταθήκη, να τηρήσουμε αυτήν τη φερεγγυότητα που έχει επιδείξει προς τον πολίτη και βέβαια να την εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο», συμπλήρωσε.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα