Πρ.Παυλόπουλος:ΗΠΑ και Ρωσία να επέμβουν ώστε να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία

Μήνυμα προς τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα και την επιρροή τους, ώστε να επιβληθεί το διεθνές δίκαιο, και να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία και στη Μέση Ανατολή, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη σημερινή του συνάντηση με την Ελληνική Εθελοντική Συμπαράσταση Α.Μ.Κ.Ε στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Θα ήθελα να μεταφέρετε στις ΗΠΑ την κραυγή αγωνίας όχι μόνον της Ελλάδας, της Ευρώπης, για την αιτία που προκαλεί αυτές τις ροές και αυτές τις ανθρωπιστικές κρίσεις. Και δεν είναι άλλη από τον πόλεμο στη Συρία και την Μέση Ανατολή γενικότερα», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος και υπογράμμισε την ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία, γιατί εάν δεν σταματήσει δεν πρόκειται να αντιμετωπισθεί το ζήτημα.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος παρατήρησε ότι «δεν επιτρέπεται αυτή τη στιγμή, η παγκόσμια κοινότητα και κυρίως οι μεγάλες δυνάμεις, πρωτίστως οι Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και η Ρωσία, να μην χρησιμοποιούν όλα τα μέσα, ώστε ουσιαστικά να επιβληθεί το διεθνές δίκαιο, για να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή».

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος ένας τέτοιος πόλεμος δεν ταιριάζει ούτε στην ιστορία και τον πολιτισμό της Δύσης, ούτε στις αρχές και στις αξίες που πρέπει να σεβαστούμε αυτή τη στιγμή, δεδομένου, ότι πριν απ΄όλα είναι ο ‘Ανθρωπος.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα επισκεφτεί σήμερα το Ωνάσειο, όπου νοσηλεύεται πρόσφυγας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα