Πρώτη «φορολοταρία» για ηλεκτρονικές συναλλαγές – Πως μοιράζονται οι λαχνοί, τι ποσό θα διανεμηθεί

1000 τυχεροί φορολογούμενοι θα λάβουν από χίλια ευρώ έκαστος, δηλ. θα μοιραστούν ένα εκατ. ευρώ στην πρώτη λοταρία του Υπουργείου Οικονομικών ως επιβράβευση για τη χρήση καρτών στις συναλλαγές. Θα πραγματοποιηθεί έως την Παρασκευή και όσοι φορολογούμενοι κερδίζουν θα ενημερώνονται με email.

Είναι η πρώτη λοταρία αποδείξεων, ενώ όλες οι ηλεκτρονικές πληρωμές του πρώτου εννεαμήνου του έτους θα συμπεριληφθούν στη μεγάλη λοταρία που θα πραγματοποιηθεί τις γιορτές των Χριστουγέννων και η οποία θα κληρώσει 9 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι απαραίτητοι και για την λοταρία των αποδείξεων είναι οι επαγγελματικοί λογαριασμοί που θα πρέπει να δηλώσουν όλες οι επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με ηλεκτρονικές συναλλαγές (κάρτες και e- banking).

Οι λαχνοί αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών ως εξής:

– Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε ένα 1 ευρώ.
– Για τα επόμενα 400 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 2 ευρώ. Δηλαδή για συναλλαγές 500 ευρώ το μήνα ο φορολογούμενος θα δικαιούται 300 λαχνούς.
– Για τα επόμενα 500 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 3 ευρώ.
– Για το υπερβάλλον ποσό, δηλαδή συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001 ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ. Για μηνιαίες ηλεκτρονικές συναλλαγές 1.500 ευρώ ο φορολογούμενος θα λάβει 591 λαχνούς.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα