“Πρώτα οι αμερικανοί” επανέλαβε στο Κογκρέσο ο Τράμπ

“Η δουλειά μου δεν είναι να αντιπροσωπεύω τον κόσμο. Η δουλειά μου είναι να αντιπροσωπεύσω τις ΗΠΑ.Δεν έχω καμία πρόθεση να υπερασπιστώ τα συμφέροντα της διεθνούς κοινότητας, παρά μόνο αυτά της Αμερικής “, είπε ο αμερικανός πρόεδρος στην πρώτη του ομιλία ενώπιον του Κογκρέσου.

Παρείχε ωστόσο διαβεβαιώσεις ότι θα συνεχίσει «να υποστηρίζει σθεναρά το NATO, μια συμμαχία η οποία σφυρηλατήθηκε έπειτα από δύο παγκόσμιους πολέμους που έριξαν κάτω τον φασισμό κι έπειτα από έναν ψυχρό πόλεμο στον οποίο νικήθηκε ο κομμουνισμός».

Σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρος «αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο του αμερικανικού μεγαλείου ενώ η οικοδόμηση ενός «μεγάλου» τείχους στα σύνορα της χώρας του με το Μεξικό θα αρχίσει «σύντομα».

«Πρέπει να αποκαταστήσουμε την εθνική μας ακεραιότητα και την εφαρμογή του νόμου στα σύνορά μας. Για αυτόν τον λόγο, θα αρχίσουμε σύντομα την κατασκευή ενός μεγάλου, μεγάλου τείχους κατά μήκος των νότιων συνόρων μας», δήλωσε ο Τραμπ στην πρώτη του ομιλία επαναλαμβάνοντας ότι θα αναγκάσει το Μεξικό να πληρώσει για την ανέγερσή του.
Ο Τραμπ είπε επίσης ότι αναζητεί αλλαγή στον τρόπο που φορολογούνται τα αμερικανικά προϊόντα καθώς έχουν υψηλούς δασμούς και φόρους στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα