Πρώην υπουργός Οικονομικών ερευνάται για σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας Άντερς Μποργκ και ένας δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, ο Φρέντρικ Λούντμπεργκ ερευνώνται από τις Αρχές της χώρας για εμπλοκή σε σκάνδαλο δωροδοκίας και διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία κατά της διαφθοράς της χώρας κατηγορεί τον Λούντμπεργκ για δωροδοκία, ενώ ο Μποργκ, ο οποίος ήταν υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας από το 2006 ως το 2014 -μάλιστα, για δύο ή τρεις χρονιές είχε βραβευθεί ως ο «καλύτερος ΥΠΟΙΚ της Ε.Ε.»-, ελέγχεται για δωροληψία, στη διάρκεια κυνηγιού που είχε οργανώσει η εταιρεία του Λούντμπεργκ.

Ο Μποργκ αρνείται τις κατηγορίες και σε γραπτή του δήλωση στο Bloomberg υποστήριξε ότι «πλήρωνε πάντα από την τσέπη του», προσθέτοντας ότι η έρευνα αφορά σε περιστατικό μετά τις εκλογές του 2014, όταν ο ίδιος δεν ήταν πλέον υπουργός, ωστόσο η ερευνούσα αρχή θεωρεί ότι οι δωροδοκίες αφορούν σε διάστημα πενταετίας.

Από την πλευρά του, ο Λούντμπεργκ, ένας από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες στη χώρα, δήλωσε πρόθυμος να διευκολύνει τις αρχές αλλά τόνισε ότι ο ίδιος και η εταιρεία του δεν έχουν κάνει τίποτα το παράνομο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα