Πρώην στέλεχος του ΔΝΤ: Η ιταλική οικονομία θα κινδύνευε ακόμα και με μια μικρή ύφεση

Η οικονομία της Ιταλίας βρίσκεται σε τόσο εύθραυστη κατάσταση που ακόμα και μια ήπια ύφεση θα μπορούσε να αποβεί πολύ επικίνδυνη, δήλωσε το Σάββατο ο Κάρλο Κοταρέλι, πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Το πρόβλημα με την Ιταλία είναι πως δεν πιστεύω ότι μπορεί να αντέξει ακόμα και μια μικρή ύφεση» τόνισε στο CNBC, όπως μεταδίδει το euro2day.gr,  o κ. Κοταρέλι, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο βρέθηκε μια ανάσα από την ανάληψη της θέσης του υπηρεσιακού πρωθυπουργού της Ιταλίας.

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι μια παγκόσμια ύφεση στο δεύτερο εξάμηνο του έτους θα αποτελούσε μια ξεκάθαρη και άμεση απειλή για την Ιταλία, ο κ. Κοταρέλι απάντησε: «Αυτό πιστεύω».

«Το πρόβλημα είναι πως δεν έχουμε ακόμα αρχίσει να μειώνουμε το λόγο του χρέους προς το ΑΕΠ με την απαιτούμενη ταχύτητα» σημείωσε. «Αν το χρέος μειωνόταν και συνέβαινε ένα σοκ, ίσως να σταματούσε η μείωση του χρέους, αλλά δεν θα άρχιζε και πάλι να αυξάνεται. Αλλά δεν είμαστε ακόμα σε αυτήν την κατάσταση και για αυτό είμαστε τόσο ευάλωτοι» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα