Πρόταση μέτρων «άμεσης ανακούφισης» από το ΚΙΝΑΛ

Πρόταση νόμου με δέσμη μέτρων 39 σημείων για οικονομική ανάκαμψη και κοινωνική δικαιοσύνη κατέθεσε στη Βουλή το Κίνημα Αλλαγής.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι αδύναμη και ανίκανη να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Οι πολύχρονες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει -ιδιαίτερα όσον αφορά τα δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα- βάζουν θηλιά στον λαιμό της χώρας, υπονομεύουν την Ανάπτυξη, οδηγούν σε διάλυση το Κοινωνικό Κράτος», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

Στην πρότασή της περιλαμβάνονται μέτρα «άμεσης ανακούφισης και δημιουργίας προϋποθέσεων για την επιστροφή της χώρας σε τροχιά οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης», κωδικοποιώντας στην ουσία τις προτάσεις που παρουσίασε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στα προτεινόμενα μέτρα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: μείωση συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων από 29% στο 20%, επαναφορά φορολογικών συντελεστών ΦΠΑ και ειδικής φορολογίας για εστίαση και μπύρα στα επίπεδα πριν την εφαρμογή των μέτρων του τρίτου οικονομικού προγράμματος προσαρμογής, κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί και απόδοση του ειδικού φόρου διαμονής στους δήμους. Επίσης τριετής απαλλαγή από φορολογία εισοδήματος και ασφαλιστικές εισφορές σύνταξης για νέους που αρχίζουν επιχειρηματική δραστηριότητα, κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος αλλά και μείωση ΕΝΦΙΑ σταδιακά, ώστε από το 2022 να είναι μειωμένος κατά 30% σε σχέση με το σημερινό ύψος του.

Προτείνονται ξεχωριστά μέτρα στήριξης των αγροτών και της αγροτικής παραγωγής, μέτρα για την ενίσχυση εργαζομένων και ανέργων, ρυθμίσεις για την άρση ακραίων αδικιών και ρυθμίσεων του συνταξιοδοτικού νόμου 4387/2016 όπως και μέτρα στήριξης ΑμεΑ και ηλικιωμένων και άλλα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα