Πρόσω ολοταχώς για ντιμπέιτ

Όπως όλα δείχνουν το γάντι που πέταξε ο Πρόεδρος της ΝΔ,Ευάγγελος Μεϊμαράκης, το σήκωσε ο Αλέξης Τσίπρας και εντός της εβδομάδας πρόκειται να υπάρξουν οι απαραίτητες επαφές, προκειμένου να συζητήθουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας.

Θυμίζουμε, ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει ζητήσει δύο ντιμπέιτ,ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ένα μόνο με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί επιδιώκουν το ντιμπέιτ, καθώς θεωρούν (ο καθένας για διαφορετικούς λόγους) ότι μια τέτοια διαδικασία θα ενισχύσει την εικόνα τους προς τους ψηφοφόρους, ιδίως θέτοντας ως στόχο τους “αναποφάσιστους”.

kagkelaΟ Ευάγγελος Μεϊμαράκης μέσω ενός ντιμπέιτ θεωρεί ότι θα εξωθήσει τον Αλέξη Τσίπρα να υποπέσει στο σφάλμα της απολογίας, αποδεχόμενος την,κατά τον Πρόεδρο της ΝΔ, εκ του αποτελέσματος ήττα στις διαπραγματεύσεις.Επίσης σημαντικό πλεονέκτημα σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση, θεωρείται απο το επιτελείο της Συγγρού ο ιδιαίτερος τρόπος έκφρασης του κ.Μεϊμαράκη, ο οποίος εκτιμούν ότι θα συσπειρώσει τη λαϊκή δεξιά, αλλά και τους αναποφάσιστους που ταυτίζονται ή επηρεάζονται έντονα απο τον  κινησιολογικό τρόπο έκφρασης.

Από την άλλη πλευρά, ο Αλέξης Τσίπρας ποντάρει στο “νέο”, είτε αυτό αφορά την πολιτική ταυτότητα του ίδιου και του κόμματός του, είτε,ακόμα, και την ηλικιακή διαφορά του ίδιου σε σχέση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης, η Κουμουνδούρου πέραν από το “πρωτογενές”  επικοινωνιακό κομμάτι , προτίθεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο περιεχόμενο, και της διαπραγμάτευσης, αλλά και της συμφωνίας. Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι η άνευ προηγουμένου μάχη που έδωσε του τελευταίους μήνες, είναι σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του “παλαιού κομματικού συστήματος εξουσίας”, το οποίο υπέγραφε τα μνημόνια στα τυφλά.

Greece’s main opposition SYRIZA party Congress in the Indoor Hall of Tae Kwon Do in Paleo Faliro, Athens, Greece on January 3, 2015. / Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στο κλειστό γυμναστήριο του Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο, Αθήνα στις 3 Ιανουαρίου 2015.

Άλλωστε, η εκπεφρασμένη άποψη του Προέδρου του  ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ακόμα και το περιεχόμενο της συμφωνίας, έχει καλύτερους όρους σε σχέση με τις συμφωνίες που είχαν υπογράψει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Αλέξης Τσίπρας,την Κυριακή, από το βήμα της πανελλαδικής διάσκεψης του κόμματος του απάντησε στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη για το ντιμπέιτ λέγοντας. « Άκουσα τον κ. Μεϊμαράκη, με το απαράμιλλο ύφος του, ότι μου ζητάει ντιμπέιτ», είπε ο κ. Τσίπρας, και πρόσθεσε «άκου λέει; Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα και όσα θέλει και όποτε θέλει».

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε τηλεοπτικό μήνυμα προς τον ελληνικό λαό  καλούσε τον Αλέξη Τσίπρα σε τηλεοπτική αναμέτρηση με όποιους όρους επιθυμεί.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα