Πρόσω ολοταχώς για «εκτόξευση» το Ιράν μετά τη συμφωνία για τα πυρηνικά

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί σε πρόσφατο διάγγελμά του προς τον ιρανικό λαό αναφέρθηκε στα αποτελέσματα και στις μελλοντικές προοπτικές της χώρας μετά την πυρηνική συμφωνία με τις παγκόσμιες δυνάμεις, γνωστή ως JCPO, τονίζοντας ότι οι εξαγωγές πετρελαίου της χώρας έχουν διπλασιαστεί από τον Ιανουάριο του 2016.
«Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου και συμπυκνωμάτων έχουν αυξηθεί κατά τουλάχιστον δύο φορές σε σύγκριση με τις εξαγωγές πριν από την εφαρμογή της JCPOA», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος χαρακτηριστικά ενώ τόνισε ότι η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει να κινείται σε «αυτή την σωστή κατεύθυνση», προσθέτοντας ότι αναμφίβολα, η Ισλαμική Δημοκρατία μπορεί να φτάσει τις υψηλότερες κορυφές στον κόσμο, με «ενότητα και σωστή αξιολόγηση».
Σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim τον περασμένο μήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου του Ιράν (NIOC) κ. Ali Kardor, δήλωσε ότι όλα τα προβλήματα σχετικά με θέματα ασφάλισης που αφορούν τη μεταφορά ιρανικού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου έχουν επιλυθεί μετά την άρση των κυρώσεων και τόνισε ότι η παραγωγή πετρελαίου της χώρας θα ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μέχρι το τέλος του Μαρτίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα