Πρόσκληση Αλ. Τσίπρα σε Ν.Δ. για συμμετοχή στη συζήτηση για το χρέος

Με πρόσκληση για συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας στην συζήτηση για το χρέος που θα ακολουθήσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, «απάντησε» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο. «Σας καλώ να έρθετε στην συζήτηση για το χρέος. Πιστεύω ότι δεν έχει λογική να ακολουθήσετε την ίδια πολιτική με αυτή του Σαμαρά, να καρτερά την αποτυχία», είπε ο κ. Τσίπρας κλείνοντας την συζήτηση στη Βουλή.
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης «ασχολήθηκε με την υποστήριξη κάποιων ακραίων στη διαπραγμάτευση» και «συνέστησε» στον πρόεδρο της Ν.Δ.: «Η χώρα έχει συμμαχίες στην Ευρώπη, και από τα δεξιά, όπως φάνηκε από την συνέντευξη Γιούνκερ. Ας ταυτιστείτε με αυτούς, στην δική σας πολιτική οικογένεια ανήκουν, και όχι με τους ακραίους».
Ακόμη ο κ. Τσαίπρας επεσήμανε την άποψη του κ. Μητσοτάκη ότι δεν έχει σημασία το πλεόνασμα, λέγοντας ότι «κατέρριψε την άποψη Σαμαρά που μιλούσε για πλεόνασμα. Είναι ίσως το μόνο στο οποίο έχει διαφοροποιηθεί από τον κ. Σαμαρά». «Τα πλεονάσματα δεν είναι τυχαία. Οφείλονται στην αύξηση του τουρισμού. Στο ότι πήραμε απόφαση και ψηφίσαμε τις 100 δόσεις, τις οποίες εσείς τις χαρακτηρίσατε ως μονομερή ενέργεια. Απορροφήσαμε το 98% του ΕΣΠΑ ρίχνοντας 5 δισ. στην αγορά. Δεν είναι τυχαίο ότι διαψεύσθηκαν οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ και δεν είχαμε ύφεση», τόνισε.
Επισημαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας απάντησε στις αναφορές του κ. Μητσοτάκη για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ με αναφορές στα εσωκομματικά της Ν.Δ.: «Εμείς πιστεύουμε στην εσωκομματική δημοκρατία, εσείς διαγράψατε τον γραμματέα του κόμματός σας, τον πρόεδρο της νεολαίας σας και όλη τη νεολαία, επειδή δεν σας άρεσαν τα αποτελέσματα του συνεδρίου», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα