Πρόκληση Τραμπ:«Τελειώνω» τη συμφωνία με την Κούβα αν δεν προσφέρει καλύτερη

trump_flicker_face_yessΈτοιμος να θέσει τέλος στη «συμφωνία» – όπως την αποκάλεσε – ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κούβα εάν η Αβάνα δεν προσφέρει κάτι «καλύτερο» δήλωσε ο νεοεκλεγείς αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Εάν η Κούβα δεν είναι διατεθειμένη να κάνει μία καλύτερη συμφωνία στον κουβανικό λαό, τον αμερικανο-κουβανικό λαό και τις Ηνωμένες Πολιτείες συνολικά, θα θέσω τέλος στη συμφωνία», διαμήνυσε ο κ. Τραμπ μέσω Twitter.

Ο κ. Τραμπ δεν εξήγησε τι ακριβώς προτίθεται να κάνει ούτε τι προτάσεις περιμένει από την κουβανική κυβέρνηση, όμως πρόκειται για την πιο ξεκάθαρη απειλή από τον Ρεπουμπλικάνο μεγιστάνα ότι προτίθεται να αντιστρέψει το ιστορικό άνοιγμα του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Κατά τη θητεία του, ο κ. Ομπάμα αποκατέστησε τις διπλωματικές σχέσεις με την Αβάνα μετά από σχεδόν έξι δεκαετίες ψυχροπολεμικής έχθρας και έγινε ο πρώτος αμερικανός πρόεδρος που επισκέφτηκε επίσημα την Κούβα μετά από περισσότερα από ογδόντα χρόνια.

Το μήνυμά Τραμπ ήλθε καθώς πλήθος Κουβανών συρρέει στην Πλατεία της Επανάστασης για τις διήμερες εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν του ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 90 ετών.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα