Πρόεδρος Deutsche Bank: Είναι ισχυρή και η στρατηγική ανάκαμψης αποδίδει καρπούς

Η Deutsche Bank είναι ισχυρή και η στρατηγική ανάκαμψης αποδίδει καρπούς, δήλωσε ο πρόεδρος Paul Achleitner, αποκλείοντας την ανάγκη για κρατική βοήθεια και απορρίπτοντας τις εικασίες ότι η ζημιογόνος γερμανική τράπεζα θα πρέπει να συγχωνευθεί.

Σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ο Achleitner πρόσθεσε ότι δεν θα παραιτηθεί μετά από ένα δύσκολο έτος, κατά το οποίο η Deutsche αντικατέστησε τον διευθύνοντα σύμβουλό της, βρέθηκε στο στόχαστρο ερευνών για ξέπλυμα χρήματος και είδε την τιμή της μετοχής της να μειώνεται.

«Ας δούμε τα γεγονότα: η Deutsche Bank έχει μια πολύ ισχυρή κεφαλαιακή βάση σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της», δήλωσε στην εφημερίδα ο πρόεδρος της τράπεζας, προσθέτοντας ότι ο νέος CEO Christian Sewing διατηρούσε το κόστος υπό έλεγχο.

Ο Sewing, όπως μεταδίδει το newmoney.gr,  που προσλήφθηκε τον Απρίλιο, έχει απορρίψει τις εικασίες ότι η Deutsche θα μπορούσε να συγχωνευθεί με την αντίπαλο Commerzbank στο εγγύς μέλλον.

Ο Achleitner επανέλαβε αυτή τη στάση και, ερωτηθείς κατά πόσο η Deutsche μπορεί να χρειαστεί οικονομική υποστήριξη, δήλωσε: «Αυτό το σενάριο δεν θα συμβεί».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα