Site icon The Indicator

ΠτΔ:”H αρχαία Ελλάδα ήταν εκείνη η οποία υπήρξε η κοιτίδα της άμεσης Δημοκρατίας”

mega_LARGE_t_53761_1361965_type12250Την απόφαση της ολομέλειας της Βουλής παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Ζωή Κωνσταντοπούλου στις  04:00 τα ξημερώματα.

Η πρόταση της κυβέρνησης  υπερψηφίστηκε με 178 Ναι έναντι 120 όχι.Ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι “η αρχαία Ελλάδα ήταν εκείνη η οποία υπήρξε η κοιτίδα της άμεσης Δημοκρατίας”.

Υπενθυμίζουμε, ότι στις 13:00 ο ΠτΔ θα υποδεχτεί τον Αντώνη Σαμαρά στο Προεδρικό μέγαρο κατόπιν αιτήματος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φέρεται   θα υποστηρίξει ότι υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας, καθώς οι δανειστές απέσυραν την πρόταση, η οποία δεν ήταν ένα επίσημο έγγραφο αλλά ένα «non paper» των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης.

Ταυτόχρονα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  θα ισχυριστεί πως δεν απειλείται η εθνική κυριαρχία που είναι και ο κύριος λόγος για την διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος.

Τέλος, θα αναφερθεί και στους κινδύνους που υπάρχουν μετά την Τρίτη το βράδυ, όπου ολοκληρώνεται και το ελληνικό πρόγραμμα.

 

 

Exit mobile version