Πρόεδρος της Βουλής και πολιτικός κόσμος καταδικάζουν την επίθεση στον ΣΚΑΪ

Την ομόθυμη και σφοδρή καταδίκη των εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, προκάλεσε η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο κτίριο του ΣΚΑΪ.

Ν.Βούτσης: Η Δημοκρατία έχει πάντοτε τον τρόπο να αποτρέπει την εισβολή του φόβου

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης τόνισε πως «είναι απερίφραστη και αυτονόητη η καταδίκη του γεγονότος. Η Δημοκρατία έχει πάντοτε τον τρόπο να αποτρέπει την εισβολή του φόβου και του τρόμου στο πεδίο και την εξίσωση των πολιτικών αντιπαραθέσεων, όπως οι εμπνευστές τους θα ήθελαν».

Ολ.Γεροβασίλη: Να το σκεφτούν καλά όσοι αφήνουν διαδρόμους για φωνές τρομοκρατίας και φασισμού

Η ίδια η κ. Γεροβασίλη ανέφερε σε συνέχεια της επιτόπιας αυτοψίας τα εξής: Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη και δεν απειλείται. Πρέπει να το σκεφτούν καλά όλοι όσοι αφήνουν διαδρόμους για να περνούν φωνές τρομοκρατίας ή φασισμού. Είμαστε εδώ από την πρώτη στιγμή, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για ένα γεγονός που τραυματίζει τη δημοκρατία. Η δημοκρατία, όμως, θωρακίζεται ακόμη περισσότερο και φυσικά δεν απειλείται.

Ν.Παππάς: Να μην εργαλειοποιηθεί στην πολιτική αντιπαράθεση

«Νομίζω ότι είναι αυτονόητη η απόλυτη καταδίκη. Και απόλυτη καταδίκη σημαίνει και περιθωριοποίηση και μη εργαλειοποίηση αυτής της αποτρόπαιης πράξης στην πολιτική αντιπαράθεση» υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM”.

«Αυτό που θα θέλανε όσοι επέλεξαν να κινηθούν με αυτόν τον τρόπο στο σκοτάδι, θα ήταν να δουν την πράξη τους να γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, συζήτησης και διαγκωνισμών. Και στο απόλυτο περιθώριο χρειάζεται μια σύσσωμη καταδίκη και έμπρακτη περιθωριοποίηση αυτών των πρακτικών. Αυτή νομίζω είναι η ενδεδειγμένη στάση για όλο τον πολιτικό κόσμο και η στάση που θα ήθελε και ο Έλληνας πολίτης να δει τα κόμματα να παίρνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης υπογράμμισε, επίσης, ότι «η δημοκρατία μας έχει αντισώματα, όσο και αν κάποιοι τελευταία θεωρούν ότι μπορούν να αμφισβητήσουν τα θεμέλιά της. Νομίζω ότι ο δημοκρατικός πολιτικός κόσμος έχει τα αντανακλαστικά που χρειάζονται για να βάλει αυτές τις πρακτικές στο απόλυτο πολιτικό περιθώριο. Αυτό θα είναι νομίζω το απόλυτο χτύπημα σε όσους επιλέγουν να κινηθούν με αυτόν τον τρόπο».

Πρόσθεσε δε, ότι, «η επίθεση υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και σε παράνομο κανάλι να ήταν, θα ήταν απολύτως καταδικαστέα και χωρίς δεύτερη κουβέντα».

Κίνημα Αλλαγής: Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΙ. Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται. Η κυβέρνηση οφείλει να βρει τους δράστες και να τους στείλει στη Δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενοι όρθιοι θα συνεχίσουν τον αγώνα της ενημέρωσης. Είμαστε στο πλευρό τους» δήλωσε ο Σταμάτης Μαλέλης, γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής για την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ.

ΚΚΕ: Άλλοθι για την ένταση της καταστολής

«Οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες. Λειτουργούν, εκτός των άλλων, ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής και βοηθούν αντικειμενικά εκείνους, που θέλουν να επιβληθεί κλίμα φόβου και σιγή νεκροταφείου στον λαό» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ για την έκρηξη βόμβας.

Ποτάμι: Καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να καταδικάσουν την επίθεση

«Η βομβιστική επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας. Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να καταδικάσουν την επίθεση, επισημαίνοντας ότι η τρομοκρατία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, για την τρομοκρατική επίθεση στο κτίριο του ΣΚΑΪ.

Το Ποτάμι εκφράζει συμπαράσταση στους εργαζόμενος και τη διοίκηση του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής και σημειώνει: «Οι αρχές πρέπει να ανακαλύψουν τους ενόχους και όλοι πρέπει να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές και να ενισχύσουμε το κλίμα διαλόγου αποφεύγοντας την ακραία πόλωση και τη στοχοποίηση ανθρώπων και Μέσων».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα