Πρόεδρος ΕΚΑΒ: Υπήρχε νεκρός πριν το συντονιστικό της Δευτέρας

Στην παραδοχή ότι το ΕΚΑΒ παρέλαβε «γύρω στις 21:40 τον πρώτο νεκρό» προχώρησε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6, στην ερώτηση αν είχε ενημερωθεί ο κ. Πολάκης, ο κ. Καρακατσιανόπουλος εξήγησε ότι στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ήταν ο διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ Δημήτρης Πύρρος, ο οποίος θα έπρεπε να ενημερωθεί για την ύπαρξη νεκρού ωστόσο στις επίμονες ερωτήσεις για περισσότερες διευκρινίσεις ο κ. Καρακατσιανόπουλος αρκέστηκε στην απάντηση ότι «δεν έχω την καρτέλα μπροστά μου».

«Ο κ. Πύρρος είχε πάει στο ΚΕΠΙΧ της πυροσβεστικής για να συντονιστεί καλύτερα η προσπάθεια αντιμετώπισης της κατάστασης. Είχε φτάσει κατά τις 19:30-20:00 εκεί. Ο κ. Πύρρος αυτό που έκανε ήταν να φροντίζει πώς θα γίνεται η καλύτερη μεταφορά των τραυματιών. Αν ήταν ειδικά ενημερωμένος για τον πρώτο νεκρό δεν το ξέρω».

Ερωτηθείς για το λόγο για τον οποίο ενεργοποιήθηκε το σχέδιο της ιατρικής των καταστροφών ο κ. Καρακτσιανόπουλος υποστήριξε ότι αυτό έγινε ότι γιατί υπήρχε φόβος για πολλούς νεκρούς αλλά «με το γεγονός ότι είχαμε και ένα δεύτερο μέτωπο, αυτό της Κινέτας, οπότε καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις».

Μ. Γιαννακός: Ο πρώτος νεκρός διακομίστηκε στο Σισμανόγλειο πριν τις 22:45

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, είπε ότι «ο πρώτος νεκρός στο Σισμανόγλειο διακομίστηκε πριν τις 22:45 το βράδυ της Δευτέρας».

«Είχε διακομιστει σε έναν χώρο στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, ήταν απανθρακωμένος και μη αναγνωρίσιμος» είπε ο κ. Γιαννάκος προσθέτοντας ότι «ο δεύτερος έφτασε 23:45».

Ο κ. Γιαννάκος κατήγγειλε, ακόμα, ότι «τη Δευτέρα η διοίκηση του νοσοκομείου προσπαθούσε να φτιάξει κάρτα ότι ο πρώτος νεκρός παρελήφθη 23:55 ακόμα, δηλαδή, και μετά τη διακομιδή του δεύτερου νεκρού για να φαίνεται ότι στο συντονιστικό (σ.σ. η συνεδρίαση παρουσία του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε μετά τις 23:30) δεν γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί».

Εξηγώντας γιατί μπορεί να μην έγινε η καταγραφή του νεκρού σε κάρτα το επίμαχο βράδυ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είπε ότι «στο Σισμανόγλειο γινόταν ένας πανικός. Έρχονταν οι τραυματίες τρεις-τρεις. Όταν ήρθε ο πρώτος νεκρός τον είδαν οι γιατροί και ήταν μη αναγνωρίσιμος, γι΄αυτό τον άφησαν στο θάλαμο και ασχολήθηκαν με τους τραυματίες».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα