Πρόεδρος ΔΕΗ: Εξαντλούμε τα περιθώρια για να μην μείνει κανείς χωρίς ρεύμα

Συνεχίζει και δεν πρόκειται να διακόψει την πολιτική των διευκολύνσεων προς τους πελάτες της, η ΔΕΗ, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης. Για το θέμα των εισπράξεων των οφειλών προς την επιχείρηση, τόνισε: «Δεν σημαίνει κανένα σαφάρι προς τα λαϊκά στρώματα».

«Κάνουμε διευκολύνσεις, εξαντλούμε τα περιθώρια αν κάποιος δεν μπορεί. Εξυπηρετούμε τα αιτήματα των πελατών ώστε τελικά να μην μείνει κανείς χωρίς ρεύμα» τόνισε στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Ο κ. Παναγιωτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξήγησε πως η εφαρμογή «των μέτρων διευκολύνσεων (των 36 δόσεων, των κινήτρων συνέπειας του 15% και άλλων) προς τους πελάτες μας, έχει αποδώσει, αλλά έχει φτάσει στα όριά της, με την έννοια ότι δεν βλέπουμε να ανακτούμε περισσότερα».

«Όχι ότι θα διακόψουμε την πολιτική των διευκολύνσεων. Άλλωστε, την συνεχίζουμε. Χρειάζονται ωστόσο επιπλέον μέτρα» προσέθεσε και ενημέρωσε για την πρόσληψη ειδικού συμβούλου στην ΔΕΗ για τα θέματα της εξυπηρέτησης των πελατών και της ανάκτησης οφειλών.

«Ήδη είμαστε σε διαδικασία πρόσληψης τεχνικού εξειδικευμένου συμβούλου, ο οποίος θα βοηθήσει στην επιχείρηση σε τομείς που υστερεί – καθώς δεν τις είχε αναπτύξει. Δεν γνωρίζουμε καλά τους πελάτες μας, είναι αλήθεια. Ήμασταν μονοπώλιο, κυριαρχούσαν τεχνικές υπηρεσίες, η εξυπηρέτηση των πελατών ήταν υποβαθμισμένη. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα, χρειαζόμαστε όμως και υποστήριξη ώστε και τους πελάτες μας να εξυπηρετούμε καλύτερα, αλλά και να ανακτούμε τα χρήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, κατά την ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την αντιμετώπιση του φαινομένου των «στρατηγικών κακοπληρωτών», ο κ. Παναγιωτάκης είπε, πως «είναι ένας διαρκής αγώνας και ένα ανοιχτό μέτωπο».

»Κάνουμε αγώνα για να πληρώσουν, τους κόβουμε το ρεύμα και επανασυνδέονται παρανόμως, κάνουμε παύση εκπροσώπησης, δεν σταματάει αυτό», ανέφερε.

Σε ετοιμότητα όλες οι μονάδες της ΔΕΗ λόγω καύσωνα

«Εξοπλισμένη είναι απέναντι στον καύσωνα η ΔΕΗ, καθώς όλοι οι σταθμοί φυσικού αερίου της επιχείρησης θα λειτουργούν κανονικά αλλά και οι λιγνιτικές μονάδες της βρίσκονται σε ετοιμότητα» διαβεβαίωσε ο  κ.Παναγιωτάκης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

«Επειδή, υπάρχει ακόμη η αίσθηση στους πολίτες, αλλά και σε εκπροσώπους του Κοινοβουλίου ακόμη, όταν βλέπουν ζόρια να λένε ”τί θα κάνει η ΔΕΗ;”, λέω ότι δεν είμαστε πια μόνον εμείς παραγωγοί. Εμείς παράγουμε το 55% – 60% της ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι και άλλοι» ξεκαθάρισε.

«Υπάρχει επάρκεια φυσικού αερίου πάντως -δεν έχουμε τα προβλήματα του χειμώνα- άρα όλοι οι σταθμοί φυσικού αερίου θα λειτουργούν κανονικά. Μπορεί να μας λείπουν νερά, τα οποία θα τα χρησιμοποιήσουμε με την μέγιστη φειδώ, λόγω αρδευτικής περιόδου, αλλά και οι λιγνιτικές μονάδες είναι σε ετοιμότητα, συμπεριλαμβανομένων και των σταθμών του Αμύνταιου, που από σήμερα λειτουργεί» πρόσθεσε ο επικεφαλής της ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα